Gezocht: scholen en verenigingen die Mooimakers willen worden

Gepubliceerd op zaterdag 5 september 2020
Ondanks de inzet van onze ‘Aalter Proper’-mensen en de toewijding van onze vrijwillige bermmeesters, blijft de strijd tegen zwerfvuil een hele opdracht. Alle handen zijn dan ook welkom. Scholen en verenigingen die willen meestrijden, kunnen rekenen op een mooie beloning.

De ‘Aalter Proper’-ploeg van het gemeentebestuur, gesteund door de bermmeesters, gaat elke dag het zwerfvuil te lijf. Ze vegen straten, ruimen afval op, ledigen vuilnisbakken en doen herstellingen op het openbaar domein om Aalter mooi te maken.

Mooimakers

Maar ook scholen of verenigingen kunnen meehelpen. Dat kan door zich te registreren als ‘Mooimaker’ via de website www.mooimakers.be (ga naar ‘Operatie Proper’) en een actieplan op te stellen voor het komende school- of werkingsjaar.

Mooie cheque voor de inspanningen

Operatie ‘Proper’ is een beloningssysteem om scholen en verenigingen een duwtje in de rug te geven om zwerfvuil duurzaam aan te pakken, er bewust mee om te gaan en er permanent tegen te strijden. Door nu al een realistisch actieplan op te stellen voor het komende school- en werkingsjaar kan je later de gerealiseerde acties rapporteren en vervolgens bedankt worden voor de inspanningen met een mooie financiële beloning. Die bedraagt 3 euro per leerling of lid met een minimum bedrag per school of vereniging van 150 euro en een maximum van 1.500 euro. Niet mis en echt wel de moeite, want naast de beloning krijg je er ook een propere omgeving voor in de plaats.

Fluohesjes, afvalgrijpers, vuilzakken …

Het gemeentebestuur ondersteunt opruimacties door fluohesjes, handschoenen, afvalgrijpers, glasemmers, bolderkarren, zwerfvuilzakken en PMD-zakken ter beschikking te stellen. Promomateriaal, educatieve pakketten en andere, nuttige zaken zijn dan weer te verkrijgen via Mooimakers. Neem zeker een kijkje op www.mooimakers.be en laat u belonen …