Geplande werken aan het Stationsplein, de Spoorweglaan en de sporen

Gepubliceerd op zondag 1 augustus 2021
Binnenkort wordt de toegangsweg naar het station van Aalter verplaatst. Het gaat om een tijdelijke aanpassing in afwachting van de herinrichting van het Stationsplein. In een latere fase volgt een volledige gedaanteverwisseling van het Stationsplein.

Fase 1: verplaatsen van de rijweg aan het Stationsplein

Vanaf maandag 9 augustus 2021 starten er werken aan het Stationsplein. De rijweg moet verplaatst worden. Deze (tijdelijke) aanpassing is nodig om te kunnen starten met het laatste flatgebouw in de verkaveling aan de stationsomgeving.

  • Van maandag 9 augustus 2021 tot en met vrijdag 27 augustus 2021:

Geen belemmeringen voor het auto- en fietsverkeer. De werken situeren zich op de klinkerverharding langs het spoor ter hoogte van de voormalige fietsstalling. Voor voetgangers wordt een veilige doorgang voorzien.

  • Van maandag 30 augustus 2021 tot en met vrijdag 10 september 2021:

Geen verkeer mogelijk in Stationsplein, tussen de Smedenpoort en het kruispunt Stationsplein – Stationsplein. Enkel plaatselijk verkeer mogelijk in Stationsplein, tussen de Baarzelestraat en de Smedenpoort. Er komt een wegomleiding via Houtem en de Oostmolenstraat.

Fase 2: vernieuwing stationsomgeving

In de tweede fase krijgt de stationsomgeving ten noorden van de spoorweg een volledige gedaanteverwisseling. Voor deze werken werd een samenwerking afgesloten tussen het lokaal bestuur en de NMBS. Deze vernieuwing zit momenteel in een conceptfase en zal tussen 2022 en 2025 uitgevoerd worden.

De afwerking van de Spoorweglaan

In augustus wordt de verharding rond de onderdoorgang verder aangelegd en de toegangshelling volledig afgewerkt. De zone links van de onderdoorgang wordt hersteld en op maandag 30 augustus 2021 zal de NMBS hier (tijdelijk) fietsrekken plaatsen. De nieuwe definitieve fietsrekken volgen in een latere fase. Op termijn zal ook de linkerzijde en de rest van de Spoorweglaan aangepakt worden.

Werken aan de sporen

Infrabel werkt ondertussen verder aan het derde en vierde spoor. Van maandag 2 augustus tot en met donderdag 5 augustus 2021 zullen de werken overdag plaatsvinden. Van maandag 23 augustus tot en met zondag 5 september 2021 wordt zowel overdag als ‘s nachts gewerkt:

  • De werken maken gebruik van de spoorwegberm ter hoogte van de Grote Veldakker.
  • De werken zullen voor geluidshinder zorgen.
  • Tijdens het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 september 2021 zal het treinverkeer onderbroken worden. Meer info over de aangepaste dienstverlening kan je vinden op www.nmbs.be of de NMBS-app.

Meer info via www.infrabel.be/nl/aalter-derde-en-vierde-spoor-en-stationsomgeving, contact@infrabel.be of tel. 02 525 22 11.