Gemeentebestuur pompt 600.000 euro in lokale economie: elke Aalternaar krijgt Aalterbon van 25 euro

Gepubliceerd op zaterdag 18 juli 2020
Elke Aalternaar geboren vóór 1 januari 2003 kreeg een corona-Aalterbon van 25 euro in de bus. Het gaat om een steunmaatregel van meer dan 600.000 euro die zo terugvloeit naar de Aalterse handelaars. Ondernemers die deze speciale corona-Aalterbon willen aanvaarden, kunnen nog altijd instappen.

Het gaat om een steunmaatregel van meer dan 600.000 euro die zo terugvloeit naar de Aalterse handelaars.

Elke Aalternaar is vanuit economisch perspectief op één of andere manier wel getroffen door de coronacrisis. Wekenlang bleef een groot deel van de lokale handelaars verplicht dicht en zagen veel omzet verloren gaan. Omdat ook heel wat bedrijven, ondernemingen en organisaties sloten, vielen heel wat inwoners op tijdelijke werkloosheid en zagen ook zij hun inkomen terugvallen.

Om alle inwoners en handelaars te steunen, krijgt elke Aalternaar die geboren is vóór 1 januari 2003 een Aalterbon ter waarde van 25 euro. Het lokaal bestuur pompt op die manier een aanzienlijk bedrag in de Aalterse lokale economie.

Weldra in je brievenbus

Het lokaal bestuur laat de corona-Aalterbonnen in de week van 6 juli 2020, aan het begin van de zomervakantie, op naam én met de post bezorgen. Je hoeft dus helemaal niks te doen voor het verkrijgen van je Aalterbon. De bon is ook meteen gebruiksklaar.

Geldig tot en met 31 december 2020

De bon is geldig tot en met 31 december 2020 en dient in één keer volledig gebruikt te worden. De Aalterbon kan dus niet gebruikt worden voor verschillende aankopen bij verschillende ondernemers.

Inruilbaar bij handels- en horecazaken

De Aalterbon kan besteed worden in tal van Aalterse handels- en horecazaken. Surf naar www.aalter.be/aalterbon of scan, uit de begeleidende brief die bij je Aalterbon zit, de QR-code met behulp van de Cadeaubon-functie in de Aalter App (www.aalter.be/app) om alle deelnemende handelszaken te bekijken.

Handelaars kunnen nog altijd instappen

Ondernemers die nog niet op de lijst van deelnemende handelaars staan, maar die alsnog wensen deel te nemen aan de corona-Aalterbon kunnen zich nog registreren via de gewone procedure voor de reguliere Aalterbon via www.aalter.be/aalterbon.

Als je als handelaar al geregistreerd bent in de App, betekent het niet automatisch dat je de corona-Aalterbon aanvaardt. Daarvoor moet je nog steeds een aanvraag indienen via www.aalter.be/aalterbon. Bekijk de handleiding voor het registeren ook via www.aalter.be/app.

Neem je al deel aan de gewone Aalterbon?

Handelaars die deelnemen aan de gewone Aalterbon hebben reeds een brief ontvangen met praktische details over hoe zij de speciale corona-Aalterbon kunnen ontwaarden. We overlopen hier kort deze praktische stappen:

  1. Download de handleiding voor handelaars op www.aalter.be/app en volg de stappen zoals beschreven in de handleiding.
  2. Geef bij de laatste stap van de registratie zeker toestemming om Cirko Light te gebruiken.
  3. Binnen de 2 werkdagen zal u een bevestigingse-mail ontvangen van Cirklo Light.
  4. Registreer je tot slot voor Cirklo Light via https://oca.page.link/RegistratieCirkloAalter

Heb je de brief nog niet ontvangen of heb je vragen over de registratie? Neem dan contact op via economie@aalter.be of tel. 09 325 22 00.