Gemeentebestuur bouwt sportcomplex Flabbaert verder uit: tennisclub Ludoviek legt twee padelterreinen aan

Gepubliceerd op donderdag 6 februari 2020
Nog voor de zomer komen er in Knesselare twee padelterreinen. Het gemeentebestuur en Tennisclub Ludoviek bouwen op die manier het sportcomplex Flabbaert verder uit. Er komen dus twee nieuwe padelterreinen, die later – bij succes - nog kunnen uitgebreid worden.

TC Ludoviek was vragende partij om haar bestaande tennisaanbod te verruimen met padel, een opkomende en trendy racketsport die tennis en squash verenigt.

Populaire padel

Padel is de snelst groeiende racketsport in België. Het aantal clubs steeg de voorbije twee jaar van 15 naar 64. De dichtstbijzijnde terreinen in Brugge, Eeklo, Gent, Maldegem en Merendree zijn overbevraagd. Ook in Aalter is er heel wat interesse in het spelletje: na één oproep op Facebook schreven zich al een 50-tal steunende leden in. De populariteit van padel is eenvoudig te verklaren. De sport is veel minder technisch dan bijvoorbeeld tennis, kan snel aangeleerd worden en kan het hele jaar door buiten gespeeld worden, ook in de winter. Met die nieuwe racketsport wil TC Ludoviek jong en oud aanspreken, nieuwe leden werven en voor nog meer dynamiek op sportcomplex Flabbaert zorgen.

Met de keuze voor padel kiest het gemeentebestuur ook voor de verdere, recreatieve uitbouw van de Flabbaertsite. Eind vorig jaar opende er ook al een avontuurlijk speelterrein voor de Aalterse kinderen en jongeren.

Klaar tegen late voorjaar

TC Ludoviek hoopt tegen het late voorjaar de twee padelterreinen in gebruik te nemen. Die komen naast de bestaande tennisvelden. Het is stedenbouwkundig perfect gelegen: recreatiegebied overeenkomstig het gewestplan.