Geluidsschermen op komst: werken starten in oktober

Gepubliceerd op donderdag 5 augustus 2021
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is, in samenwerking met het lokaal bestuur, begonnen met de voorbereiding van 5,5 kilometer geluidsschermen langs het op- en afrittencomplex en de E40 in Aalter. De werken starten in oktober 2021 en zullen een half jaar duren.

Waarom?

De nieuwe schermen, die tussen 3,5 en 6,5 meter hoog zijn en 9 miljoen kosten, zullen het geluid in de Sportlaan, Papenwal, Lindestraat en de wijken Loveld en Beukenpark gevoelig verminderen.

Infomoment gepland

De voorbereidingen zijn volop bezig om in oktober, als er minder kustverkeer op de autosnelweg rijdt, te kunnen starten. De werken zullen zes maanden duren. Daardoor zal het verkeer op de E40 over twee in plaats van drie rijstroken moeten. De op- en afritten van de E40 blijven steeds bruikbaar. Na de zomervakantie volgt een infovergadering met de concrete fasering en timing.

Maatwerk

Het oog wil ook wat. Daarom besteden AWV en Aalter extra aandacht aan het uitzicht van de schermen: een ontwerpbureau ontwikkelde een grafisch patroon dat optische dieptewerking creëert zodat het effect van een lange kaarsrechte muur visueel wordt gebroken en tegelijkertijd wordt verlevendigd. De panelen zijn stuk voor stuk maatwerk.

Nog meer geluidsschermen

In een tweede fase komen ook nog schermen langs de N44 richting Aalter-Brug. De studie daarvoor loopt nog. Meer info vindt u op wegenenverkeer.be/aalter.