Geen excuses. Laat een mammografie nemen. Want tijdig opsporen is belangrijk.

Gepubliceerd op dinsdag 20 september 2022
Oktober is de maand van het bevolkingsonderzoek ter preventie van borstkanker. Vroegtijdige opsporing biedt de beste bescherming tegen kanker. Laat daarom van jouw 50ste tot en met jouw 69ste elke twee jaar gratis een screeningsmammografie nemen.

We hebben het allemaal druk. Er is altijd wel iets dat dringender en belangrijker is dan het andere. Kanker vroeg opsporen is belangrijk. En toch … van uitstel komt afstel. Als je iets niet meteen doet, loop je het risico dat het er niet van komt. Daarom: geen excuses. Laat een screeningsmammografie nemen. Want tijdig opsporen is belangrijk.

Een screeningsmammografie kan afwijkingen in jouw borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt. Borstkanker kan al in een vroeg stadium worden opgespoord. Doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een (zwaardere) behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

Bevolkingsonderzoek

De tijd vliegt. Daarom krijg je van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als het twee jaar geleden is dat je een mammografie liet nemen en je tot de leeftijdsgroep (50 tot en met 69 jaar) behoort.

Meer weten over het bevolkingsonderzoek?

Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op tel. 0800 60 160 tussen 9.00 u en 12.00 u en tussen 13.00 u en 16.00 u. Meer info via info@bevolkingsonderzoek.be of borstkanker.bevolkingsonderzoek.be. Heb je vragen over jouw persoonlijke medische situatie, contacteer dan jouw huisarts.