Geef jouw bril een tweede leven

Gepubliceerd op vrijdag 10 juni 2022
Liggen er bij jou thuis ook oude brillen stof te vergaren? Breng ze binnen bij Oxfam Wereldwinkel, MondiAalter - het overlegforum van de noordzuidorganisaties – geeft ze vervolgens een tweede leven. Voor mensen elders in de wereld kan het een grote, positieve verandering in hun leven teweegbrengen

Help jouw medemens

MondiAalter stuurt de brillen naar Liberia, Gambia, Libanon of andere landen waar ze die goed kunnen gebruiken. Voor de mensen daar kan een bril het verschil betekenen om te kunnen lezen of werken en dus ook om te kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Aansluiten bij noord-zuidacties?

Ben je ook met noord-zuidacties bezig en sluit je graag aan bij MondiAalter? Dat kan door een mailtje te sturen naar janleroy@telenet.be.

Jouw bril binnenbrengen

MondiAalter verzamelt leesbrillen, zonnebrillen en andere brillen op sterkte. De enige voorwaarde is dat ze nog in goede staat zijn. Vraag ook even aan jouw opticien om op elk glas een klevertje aan te brengen met de sterkte van dat glas. Op die manier is het eenvoudiger om de juiste bril bij de juiste gebruiker te brengen en gaan er geen uren verloren aan meetwerk. Je kan jouw bril binnenbrengen bij Oxfam Wereldwinkel (Stationsstraat 134, Aalter-centrum). Via de organisaties van MondiAalter krijgt hij dan een nieuwe, gelukkige gebruiker.