Geef de digitale infoschermen een naam

Gepubliceerd op woensdag 18 december 2019
Begin deze maand werd een nieuw interactief menu gelanceerd op de digitale infoschermen. Het gemeentebestuur heeft jouw hulp nodig om de infoschermen een naam te geven!

Slim stadsmeubilair

Het slim stadsmeubilair vervangt de vorige generatie digitale infoborden in het straatbeeld. De grote tv-schermen kunnen afbeeldingen en video’s afspelen en dankzij de aanraakfunctie kan je door een menu navigeren om gemeentelijke info op te vragen. Momenteel zijn er 10 borden geplaatst: aan het gemeentehuis
Aalter-centrum, op de parking Boomgaard, aan het Sportpark in Aalter-centrum, aan de Taborschool in Bellem, aan de kerk in Lotenhulle, aan het dorpsplein in Poeke, op de parking (tegenover de kerk) in Sint-Maria-Aalter, aan het Sportcomplex Flabbaert in Knesselare, aan de kerk in Aalter-Brug en op het dorpsplein van Ursel. In een latere fase volgen nog twee schermen aan de vernieuwde stationsomgeving en één op De Plaats in Knesselare. Elke locatie kan ook gebruikt worden als wifi-hotspot.

Duurzaamheid en kwaliteit

In het slim stadsmeubilair zitten ook heel wat sensoren, om bv. voorbijgangers (anoniem) te tellen, de luchtkwaliteit of de temperatuur te meten. Op die manier verkrijgt het gemeentebestuur nuttige informatie over het openbaar domein, ter ondersteuning van (nieuwe) beleidsmaatregelen. In de toekomst kunnen bij nieuwe noden of interessante opportuniteiten nog extra sensoren voorzien worden.

Geef de schermen een naam!

Het gemeentebestuur heeft drie voorstellen voor de benaming van de schermen: I-Screen, Wall-I en A-Kiosk. We willen je graag betrekken bij de naamgeving van de infoschermen. Stem op één van de drie voorstellen of geef zelf een creatieve suggestie via www.aalter.be/naam. Een voorstel indienen kan nog tot uiterlijk vrijdag 27 december 2019.