Gammetoen

Opgelet corona-maatregelen: er zijn geen Gammetoen-activiteiten tijdens de zomervakantie van 2021. Je kan wel intekenen op het aanbod van het Rap op stap-kantoor. Zij helpen je graag verder voor een aangepast aanbod. Je kan vakanties, daguitstappen en sport- en cultuuractiviteiten geboekt.

Registreer je als jeugdanimator


Wat?

Gammetoen is een vrijetijdswerking voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een lichte tot matige fysieke en/of verstandelijke beperking.
 
De werking is niet zo gestructureerd als een dagopvang of instelling. Gammetoen biedt toffe activiteiten en uitstappen aan in een ontspannen sfeer. 

Wanneer?

Activiteiten en uitstappen tijdens alle schoolvakanties. 

Voor wie?

Jongens en meisjes met een lichte tot matige mentale en/of fysieke beperking: van 4 tot 16 jaar.

Hoe inschrijven?

Voor de activiteiten van Gammetoen tijdens de vakanties dien je op voorhand in te schrijven. Er zijn een beperkt aantal plaatsen per activiteit. Dit om voor elk kind/jongere een individuele begeleider te kunnen voorzien.

De cel Jeugdvoorzieningen zet de deuren open voor alle kinderen. De Kleuter- & kinderwerking, Speelpleinwerking en Tienerwerking trachten hun activiteiten toegankelijk te maken voor iedereen. Inclusie binnen andere jeugdwerkingen?

De kostprijs van de activiteiten wordt bewust zo laag mogelijk gehouden zodat de kost alvast geen drempel vormt. 

Verder kan er (na een grondig gesprek tussen de ouders en de begeleiders) extra aandacht gegeven worden aan bepaalde kinderen door de animatoren, waardoor deze kinderen de kans krijgen om via inclusie deel te nemen aan de reguliere werkingen.