Ga veilig wandelen of fietsen

Gepubliceerd op woensdag 22 april 2020
Tijdens de coronacrisis is het zeker toegestaan te fietsen en te wandelen, maar dan liefst zo dicht mogelijk bij huis en in huiselijke kring. Zoek je inspiratie om een mooie wandel- of fietstocht uit te stippelen? Dan hebben wij enkele tips voor je.

In Aalter is het heerlijk wandelen en fietsen langs de prachtige natuur of het verrassende erfgoed. Verschillende wandel- en fietsroutes kan je online bestellen bij het lokaal bestuur. De routes nemen je mee naar de fraaiste plekjes in de gemeente. Meer info via www.aalter.be/wandelen en www.aalter.be/fietsen-en-mountainbiken.

Platgetreden paden vermijden

Wil je voorkomen dat je al te veel mensen tegenkomt op de geijkte paden? Op de website www.RouteYou.be kan je zelf routes ontwerpen, delen en downloaden. Zo kan je starten aan je voordeur en dan op verkenning trekken langs minder bekende wegen en verborgen locaties. De ideale gelegenheid Aalter op een andere manier te leren kennen.

Weinig inspiratie? Dan bieden we vanuit het lokaal bestuur alvast per dorpskern een wandeling aan:


Wil je graag een introductie om een eigen route uit te werken? Met de code "AALTER" kan je gratis deelnemen aan een opleiding voor beginners (RouteYou Academy).

Knooppuntenroutes

Op de website www.knooppunter.com kan je aan de hand van de 'gekende' knooppunten je eigen route uitstippelen. Telkens staat het aantal km tussen twee knooppunten en het totaal aantal km duidelijk aangeduid. Je kan de route printen, delen of exporteren naar gps.

Knooppunter geeft ook enkele tips om veilig te fietsen:

  • Start je fietstocht altijd van thuis uit: een fietstocht maken mag zeker nog altijd, enkel doe je dit enkel van thuis uit. Je neemt dus niet de wagen om een fietstocht elders te maken. De auto is enkel voor essentiële verplaatsingen, een fietstocht hoort daar niet bij.
  • Fiets alleen, met het gezin of met een fietscompagnon: je fietstocht doe je alleen, met het gezin dat bij jou in huis woont of een vriend of vriendin.
  • Op de weg: tijdens je fietstocht zorg je dat de social distancing van 1,5 m altijd gerespecteerd wordt ten opzichte van andere weggebruikers.
  • Zoek de rust op: ga niet fietsen langs plaatsen waar potentieel meer mensen kunnen zijn. Het is nu het moment om rustige en verborgen plekjes te ontdekken.
  • Fiets regelmatig: het is zeer belangrijk voor ons mentaal en lichamelijk welzijn om te bewegen. Maak hier een mooie routine van en geniet van je fietstochten op een geregeld tijdstip. Regelmaat in je fietstochten zorgt voor een mooie dagplanning.

Deel je ontdekkingen!

Toffe plekjes gevonden die het lokaal bestuur de inwoners (na de coronatijden) kunnen laten ontdekken? Bezorg je foto met een beschrijving via cultuur.toerisme@aalter.be.

Digitaal loket