Fusie: aanpassen adres op eID

Maak een afspraak

Wijzigt jouw straatnaam en/of huisnummer?

Laat de adreswijziging op de chip van jouw elektronische identiteitskaart (eID) aanpassen in het gemeentehuis Aalter-centrum (Europalaan 22) of in het gemeentehuis Knesselare (De Plaats 14).

Inwoners Knesselare en Ursel

Voor alle inwoners van Knesselare en Ursel wijzigt de hoofdgemeente van Knesselare naar Aalter. Hiervoor zal je begin 2019 een oproepingsbrief ontvangen om jouw elektronische identiteitskaart te laten aanpassen in het gemeentehuis (Europalaan 22 of De Plaats 14). Hiervoor heb je tijd tot eind december 2019.

Hoe aanvragen?

Maak een afspraak via www.aalter.be/afspraak om jouw elektronische identiteitskaart in het gemeentehuis van Aalter-centrum te laten aanpassen.

In tussentijd blijft de elektronische identiteitskaart geldig. Wie op reis vertrekt zonder dat de chip op zijn/haar identiteitskaart al aangepast is, hoeft zich dus geen zorgen te maken.

Moet mijn elektronische identiteitskaart aangepast worden als de gemeentenaam, postcode, straatnaam en huisnummer NIET wijzigen?

Neen. Als de gemeentenaam, postcode, straatnaam en huisnummer niet wijzigen, zoals bijvoorbeeld voor de meeste inwoners in Aalter, dan moet de elektronische identiteitskaart niet aangepast worden.

Wat indien mijn geboorteplaats, vermeld op mijn elektronische identiteitskaart, wijzigt van naam?

Dit is geen probleem. De ‘oude’ gemeentenaam mag gewoon blijven staan.