Fietsverhuur en fietsvriendelijk logeren


Fietsverhuur

Geen zin om je eigen fiets mee te zeulen in of achterop de auto? In de fietsverhuurcentra die Toerisme Oost-Vlaanderen promotioneel ondersteunt, kan je terecht voor een degelijk onderhouden en veilige fiets. Ze liggen steeds langs of in de buurt van de trajecten van het fietsnetwerk, een lusvormige fietsroute, een thematocht op het fietsnetwerk of een 'Landelijke Fietsroute'. Je kan dus meteen op pad!

In Aalter kan je terecht bij:


Fietsvriendelijk logeren

Toerisme Vlaanderen selecteerde zorgvuldig een aantal logies – op een boogscheut van de trajecten van het fietsnetwerk, een lusvormige fietsroute, een thematocht op het fietsnetwerk of een 'Landelijke Fietsroute' – waar fietsers in de watten worden gelegd. Deze accommodaties mogen het label 'Fietsvriendelijk' dragen. Het label staat garant voor kwaliteit en is afgestemd op de noden van de fietstoerist.


Fietsvriendelijke uitbatingen

In de fietsvriendelijke cafés en restaurants die door Toerisme Oost-Vlaanderen worden erkend mag je als fietser een vriendelijk onthaal verwachten. Ook deze cafés en restaurants liggen steeds in de buurt van de trajecten van het fietsnetwerk of een fietsroute of een thematocht op het fietsnetwerk en dragen fier het label 'Fietsvriendelijk'.

In Aalter kan je terecht in: