Fietsveilig: politie labelt élke dag

Gepubliceerd op dinsdag 2 november 2021
Aalternaren kunnen terecht in het politiecommissariaat van Aalter om hun fiets – volledig gratis - te laten merken. Dat voorkomt niet dat je fiets gestolen wordt, maar het kan wel helpen om je fiets nadien terug te krijgen.

Bij het merken van fietsen brengt de politie een sticker met QR-code aan. De code verwijst naar je rijksregisternummer. Als de politie een gemerkte fiets terugvindt, kan ze meteen de eigenaar vinden én contacteren zodat de tweewieler snel terugbezorgd kan worden. Belangrijk is ook dat je bij een diefstal steeds aangifte doet bij de politie! Bij teruggevonden, niet-gemerkte fietsen is de eigenaar moeilijk te achterhalen. Die tweewielers blijven dan meestal staan op het commissariaat en worden na 6 maanden eigendom van de gemeente en naar het recyclagepark gebracht.

Gratis service

Je kan élke dag terecht in het politiecommissariaat van Aalter (Stationsstraat 164) om je fiets te laten merken. Maak wel op voorhand een afspraak via tel. 09 325 23 00. Ook op grote events (avondmarkt, opendeur in scholen …) organiseert de politie fietsregistraties. Het merken is gratis.

Wat meebrengen?

Breng je eID (voor het rijksregisternummer) mee. En vergeet je fiets niet.

Zo voorkom je fietsdiefstallen

  • maak je fiets altijd slotvast (met een degelijk slot), ook als ujemaar eventjes weg bent;
  • laat niets achter in je fietstassen of op de bagagedrager. Verwijder fietspomp, fietscomputers, afneembare verlichting, drinkbus …;
  • maak waar mogelijk gebruik van de fietsenstalling.