Fiets nog tot eind september de Zomerzoektocht (én win een Aalterbon)

Gepubliceerd op maandag 13 september 2021
Tot eind september loopt in onze gemeente een Zomerzoektocht. Dat is een fietstocht waar je in het wiel van de Aalterse Achtroute (55 km), dwars door de acht, gezellige dorpskernen van Aalter, op zoek gaat naar 20 foto’s en evenveel vragen oplost.

Fietsen, speuren én winnen. Want wie het sleutelwoord vindt, maakt kans op een Aalterbon.

De Zomerzoektocht volgt het parcours van de Aalterse Achtroute, 55 kilometer fietsen, genieten en ontdekken door onze prachtige deelkernen. Onderweg ga je op zoek naar 20 foto’s. Bij elke foto hoort een vraag. Met de antwoorden kan je dan aan de slag om het sleutelwoord te vinden en maak je kans op een Aalterbon. De wedstrijd loopt tot en met donderdag 30 september 2021.

Op het ritme van jouw gezin

Is 55 km te lang om in één keer te doen? Verdeel de tocht dan in verschillende etappes, op het ritme van je gezin. Aan de hand van de verschillende knooppunten kan je zelf de afstand per etappe bepalen. Het start- en eindpunt van de Aalterse Achtroute is het gemeentehuis Aalter-centrum (Europalaan 22), maar je kan ook gewoon starten aan één van de 25 andere knooppunten.

Aalterse Acht

De brochure van de Zomerzoektocht, met alle vragen, info en de te volgen fietsknooppunten, is gratis verkrijgbaar in ArtA’A (Stationsplein 25). Liever digitaal? Surf dan naar www.aalter.be/zomerzoektocht. Je kan de kaart ook digitaal bekijken op www.aalter.be/acht via RouteYou en Routen, de toeristische website van de provincie Oost-Vlaanderen.

Beleving onderweg

Op www.aalter.be/visit staat een belevingspakket met interessante rust- en picknickplaatsen, speelzones voor een tussenstop en bezienswaardigheden om je Zomerzoektocht nog een stukje leuker te maken. Visit Aalter, met al haar must do-tips, vind je ook in de Aalter-app, te downloaden op www.aalter.be/app. Je kan de toeristische brochure en kaart ook gratis ophalen in ArtA’A.