Fiberklaar legt vanaf najaar internet van de toekomst in Aalter

Gepubliceerd op zaterdag 13 augustus 2022
Nu de digitale wereld een steeds belangrijkere rol krijgt in onze samenleving, hebben we ook een netwerk nodig dat klaar is voor het internet van de toekomst. Internet met fiber (of glasvezel), met hoge datavolumes en snelheden.

Vanaf dit najaar komt Fiberklaar naar Aalter om ook in onze gemeente zo’n netwerk aan te leggen.

Met Fiberklaar bundelen Proximus en EQT Infrastructure hun krachten en ervaring. Proximus kent iedereen. EQT Infrastructure is dan weer de voornaamste Europese investeerder in digitale infrastructuur. Het bedrijf legde al fibernetwerken aan in onder meer Frankrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland. En straks dus ook in ons land én in onze gemeente. Vanaf dit najaar start Fiberklaar met de uitrol van een glasvezelnetwerk in Aalter.

Het open Fiberklaar-netwerk

Het is netbeheerder Fiberklaar die het nieuwste glasvezelnetwerk in Vlaanderen uitrolt, maar het blijven de bestaande internetproviders die de fiberdiensten tot in jouw woonkamer brengen. Dat betekent dat je als gebruiker vrije keuze hebt met welke deelnemende internetprovider je in zee gaat (van zodra jouw gratis aansluiting in orde is).

Véél voordelen

Een glasvezelkabel heeft veel voordelen. Jouw internetverbinding is bijvoorbeeld altijd krachtig, stabiel en bliksemsnel. Zelfs als je met twintig personen en apparaten tegelijk online bent. Wat het fibernetwerk uniek maakt is dat het voor 100% bestaat uit glasvezel — dus ook de aansluiting in huis, het laatste stukje van het netwerk. Zo ben je altijd zeker van de beste internetbeleving, want de snelheid of kwaliteit van jouw verbinding wordt nergens gehinderd.

Gratis fiberklaar

Fiberklaar of de aannemer rekent jou niets aan om jouw woning of onderneming fiberklaar te maken. Je zal jouw gratis huisaansluiting kunnen aanvragen vanaf maandag 24 oktober 2022 via fiberklaar.be en dit zolang de aannemer in jouw gebied bouwt aan het fibernetwerk. Meer info over deze aanvraag kan je binnenkort vinden in een volgende editie van TotAalter. Een internetabonnement kan je afsluiten bij een van de deelnemende internetproviders. Zij rekenen jou rechtstreeks aan voor de diensten die je bij hen neemt (bijvoorbeeld: een pakket met internet en digitale tv).

Meer weten over fiber of ons netwerk? Ontdek alle voordelen en voorwaarden op fiberklaar.be/aanpak.