Fedris helpt je verder bij arbeidsongeval of beroepsziekte

Gepubliceerd op donderdag 25 februari 2021
Een arbeidsongeval gehad of getroffen door een beroepsziekte? Dan kun je aankloppen bij Fedris (Federaal agentschap voor beroepsrisico’s) dat antwoordt op je vragen en doorverwijst naar diensten of instanties die je verder kunnen helpen.

Het Federaal Agentschap voor Beroepsrisico’s is een organisatie die in 2017 ontstond uit de fusie van het Fonds voor arbeidsongevallen met het Fonds voor de beroepsziekten. Sindsdien neemt Fedris hun taken over en zorgt het agentschap ervoor dat je rechten na een arbeidsongeval of beroepsziekte worden gerespecteerd.

Veel vragen

Wanneer je geconfronteerd wordt met een arbeidsongeval zit je vaak met tal van zorgen en vragen. Wat als je werkgever je ongeval niet wil aangeven? Welke medische kosten worden terugbetaald en hoe worden die terugbetaald? Wie vergoedt de schade? Wat zijn de gevolgen van je arbeidsongeschiktheid voor je vakantiegeld en vakantiedagen? Fedris kan je helpen bij je aanvraag voor een beroepsziekte en de aangifte van een arbeidsongeval, antwoorden geven over de procedure en vergoeding en je doorverwijzen naar de juiste diensten die je op hun beurt kunnen verder helpen.

Enkel op afspraak

Fedris houdt ook zitdagen, elke woensdag van 9.00 u tot 12.00 u in het Stedelijk Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1 in Gent.

Opgelet: door de coronapandemie moet je wel op voorhand een afspraak maken via 09 266 76 88. Wie zich moeilijk kan verplaatsen richting Gent, kan de maatschappelijk assistente ook vragen of hij/zij jou kan bezoeken. Ook die aanvraag doe je via tel. 09 266 76 88.