Extra padelterreinen in Knesselare en Aalter-centrum

Gepubliceerd op maandag 7 juni 2021
Wegens het overdonderende succes komen er deze zomer aan het Sportcomplex Flabbaert in Knesselare drie padelterreinen bij. En daar blijft het niet bij. Ook voor het Sportpark Aalter-centrum zijn er plannen om die nieuwe razendpopulaire sport een plaats te geven.

Padel is een opkomende trendy sport die tennis en squash verenigt. Het is de snelst groeiende racketsport in België. Ook in onze gemeente is de sport heel erg in trek. De twee padelterreinen die TC Ludoviek vorig jaar samen met het lokaal bestuur liet aanleggen en voor een nieuwe dynamiek op het Sportcomplex Flabbaert zorgen, zijn haast permanent volgeboekt. TC Ludoviek moest zelfs een wachtlijst openen omdat de vraag groter is dan het (huidige) aanbod. Maar daar komt binnenkort verandering in.

Investeren in nieuwe sporten

Het lokaal bestuur Aalter en TC Ludoviek vonden elkaar in de verdere uitbouw van de padelsport in onze gemeente en bereikten een akkoord over de aanleg van drie extra padelvelden in Knesselare, op de plaats van het huidige tennisterrein 3 (dat het dichtst aanleunt bij de huidige padelterreinen). Het lokaal bestuur, dat elk jaar stevig investeert in zijn sportcentra, wil op die manier naast de klassieke sporten ook nieuwe(re) disciplines als padel alle kansen geven. Aalter en TC Ludoviek bouwen met de extra velden het Sportcomplex Flabbaert samen verder uit. De nieuwe terreinen moeten in de loop van de zomer klaar zijn.

Toekomstplannen Aalter-centrum

Ook in Aalter-centrum broedt het lokaal bestuur op padelplannen. De bedoeling is om op het Sportpark ook nieuwe terreinen te laten aanleggen.

Iedereen padelt!

De hype rond padel is eenvoudig te verklaren. De sport is minder technisch dan bijvoorbeeld tennis en kan daardoor snel aangeleerd worden. Dat maakt het heel toegankelijk en populair bij alle leeftijdscategorieën. Bovendien kan het hele jaar door buiten gespeeld worden, ook in de winter. En omdat je met vier op het veld kan staan (twee tegen twee), zijn het groepsgevoel en de sfeer extra verzekerd!