Extra klassiek

Extra klassiek: ballettechniek

Voor leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar.

Tijdens de lessen Extra klassiek wordt de ballettechniek verder ontplooid. De leerlingen leren hier verder de techniek opbouwen en gebruiken in een choreografie. De oefeningen worden complexer en er wordt nog meer gewerkt aan de kwaliteit in de bewegingen. Kortom, het verfijnen van de klassieke techniek staat in deze lessen centraal.

TIP! Wij raden als dansteam aan om de klassieke techniek te blijven ontwikkelen. Dit blijft ook voor de hedendaagse dans de basis!

Extra klassiek: dansen op pointes

Nieuw in ons aanbod is dat we onze leerlingen vanaf het derde middelbaar ook de mogelijkheid geven om te leren dansen op pointes. Dit komt aan bod tijdens de lessen Extra klassiek. Zo geven we de leerlingen een extra uitdaging om de ballettechniek nog meer te ontwikkelen.

Dansen op pointes vereist concentratie, een goede techniekdoorzettingsvermogen en lichaamsbeheersing. We bouwen de lessen dan ook rustig op en besteden veel aandacht aan het sterker maken van de voeten en andere spieren die je nodig hebt om op pointes te kunnen dansen.

Voor wie?

Dansleerlingen Dansacademie ArtA'A van de derde en vierde graad. Voor deze les betaal je geen extra inschrijvingsgeld (inbegrepen bij inschrijving in domein Dans).

Schooljaar 2021-2022

Bekijk het lessenrooster voor derde en vierde graad.