Elia legt elektriciteitskabels aan in Middelweg: vanaf 5 oktober gaat gewijzigde verkeerssituatie in

Gepubliceerd op zaterdag 12 september 2020
Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, start vanaf maandag 5 oktober 2020 met de aanleg van ondergrondse elektriciteitskabels in de Middelweg (vroeger: Urselweg) en aan het kruispunt met de Knokkebaan (N44) in Aalter-Brug.

Waarom werken?

De werken zijn nodig om het elektriciteitsnet voor te bereiden op de toenemende energievraag in de regio.

Verderzetting van eerdere werken

Ter hoogte van de Middelweg en Knokkebaan (N44) legde Elia in augustus 2019 al wachtbuizen aan. Dit gebeurde toen terzelfdertijd met de werken van Fluvius, zodat de rijbaan slechts een keer moest worden opgebroken.

Vanaf 5 oktober 2020: aanleg wachtbuizen en doortrekken elektriciteitskabels

Elia graaft vanaf maandag 5 oktober in de Middelweg en het voetpad van de Knokkebaan (N44) nog een laatste stuk sleuf met wachtbuizen. Daarna worden de ondergrondse elektriciteitskabels door de wachtbuizen getrokken. De werken duren, als alles volgens plan verloopt, tot midden november 2020.

  • Doorgaand autoverkeer via de Middelweg blijft in beide richtingen mogelijk door middel van verkeerslichten. Om het fietsverkeer veilig te laten verlopen worden, tussen Oostmolen-Noord en de Knokkebaan, fietsers vanuit Ursel richting Aalter-Brug via Woestijne omgeleid.

Vanaf midden november 2020: verbinden van elektriciteitskabels

Ondergrondse elektriciteitskabels worden in verschillende delen aangelegd. Vanaf midden november 2020 worden de kabels met elkaar verbonden in zogenaamde verbindingsputten, ter hoogte van het kruispunt van de Middelweg met de Knokkebaan, het kruispunt van de Middelweg met de Watermolenstraat en aan het Kanaal Gent-Brugge. De werken duren tot eind december 2020.

  • De hinder blijft in deze tweede fase beperkt tot de directe omgeving van de drie verbindingsputten. Doorgaand autoverkeer blijft altijd mogelijk. Fietsers moeten ter hoogte van het kruispunt van de Middelweg en Knokkebaan lokaal uitwijken.

Hinder tot een minimum beperken

Elia en de aannemer stellen alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken. De werken vinden overdag plaats tussen 7.00 u en 17.00 u. Woningen blijven steeds toegankelijk. Bewoners zullen tijdens de werken steeds elektriciteit hebben.

Meer weten?

Voor meer informatie over het project of bereikbaarheid kan je contact opnemen via omwonenden@elia.be of op de gratis infolijn 0800 11 089 (tijdens de kantooruren).