Eigenaar van paard of vee? Vraag dan attest aan om tijdens de avondklok dringende zorgen toe te dienen aan je dieren

Gepubliceerd op donderdag 7 januari 2021
In Aalter kunnen eigenaars van paarden en ander vee een attest aanvragen bij het lokaal bestuur om tijdens de avondklok voor dringende zorgen toch bij hun dieren te zijn.

Wie 's nachts omwille van dringende zorgen bij zijn dier(en) op de wei of in de stal wil zijn, kan dus een attest aanvragen bij het lokaal bestuur. Je moet ook een exact adres geven van de locatie van de stalplaats. Dit wordt gecontroleerd door medewerkers van het bestuur. Wie het attest toch misbruikt, riskeert een coronaboete.

Attest aanvragen

Een attest kan je aanvragen via www.aalter.be/attest-dieren. Je ontvangt het attest per e-mail.

Ben je minder computervaardig of wens je meer uitleg? Dan kan je ook een afspraak maken om het attest in het gemeentehuis Aalter-centrum aan te vragen. Dit doe je via tel. 09 325 22 00 of afspraken.aalter.be (kies ‘Afhalen’). Neem dan zeker je identiteitskaart en een bewijs mee dat je eigenaar bent van het dier of de dieren (registratienummer, factuur van voeders, factuur van dierengeneeskundige interventies ...).

Opgelet: dit attest vraag je aan op eer. Als de politie misbruik vaststelt, riskeer je een vervolging voor valsheid in geschrifte en een boete voor overtreding van de nachtklok.

Vraag het attest aan