Een afspraak voor het gemeentehuis of recyclagepark? Doe het handig en snel via www.aalter.be of de Aalter-app

Gepubliceerd op vrijdag 11 september 2020
De telefoons in het gemeentehuis stonden de voorbije maanden roodgloeiend door burgers die een afspraak willen maken of een plaatsje willen reserveren op het recyclagepark. Maar wist je dat je ook een afspraak kan maken via de gemeentelijke website of de Aalter-app?

Door de coronamaatregelen werkt het gemeentebestuur hoofdzakelijk op afspraak in het gemeentehuis Aalter-centrum en in het recyclagepark Aalter-centrum. Het doet plezier om vast te stellen dat de burgers massaal hun weg vinden naar deze aangepaste dienstverlening. Heel veel Aalternaren maken telefonisch een afspraak via Eerste lijn, maar wist je dat het veel makkelijker en sneller kan via de gemeentelijke website of de Aalter-app? Je maakt langs die weg bovendien een afspraak wanneer je wil, ook na de kantooruren of op zondag (indien mogelijk).

Hoe maak ik een afspraak via de website:

  1. Surf naar www.aalter.be en klik op de knop ‘Maak een afspraak’. Klik vervolgens op de rode knop 'Maak een afspraak'.
  2. Selecteer waarvoor je een afspraak wil maken. Vervolgens krijg je een melding met de benodigdheden, bij een adreswijziging heb je bijvoorbeeld de identiteitskaarten van alle gezinsleden nodig. Klik vervolgens op ‘Ga naar stap 2’.
  3. Selecteer een datum en tijdstip. Klik vervolgens op ‘Ga naar stap 3’.
  4. Vul jouw persoonlijke gegevens in. Klik vervolgens op ‘Ga naar stap 4’.
  5. Klik op de knop ‘Bevestig uw afspraak’.

Een afspraak maken via de Aalter-app:

  1. Klik op de knop ‘Afspraken‘
  2. Selecteer waarvoor je een afspraak wil maken. Vervolgens krijg je een melding met de benodigdheden, bij een adreswijziging heb je bijvoorbeeld de identiteitskaarten van alle gezinsleden nodig. Klik vervolgens op ‘Volgende’.
  3. Selecteer een locatie, datum en tijdstip. Klik vervolgens op ‘Volgende’.
  4. Vul jouw persoonlijke gegevens in. Klik vervolgens op ‘Volgende’.
  5. Klik op de knop ‘Bevestig uw afspraak’.