Dwalen met Verhalen wordt verlengd: op stap met Warre Borgmans in Sint-Maria-Aalter

Gepubliceerd op woensdag 13 juli 2022
Met de start van de lente zet Aalter de toeristische en verrassende troeven van haar acht dorpen graag in de kijker. In Sint-Maria-Aalter loopt tot en met woensdag 31 augustus 2022 de nieuwe wandelroute 'Dwalen met Verhalen'.

De wedstrijd Dwalen met Verhalen is nu ten einde. De borden met QR-codes zijn inmiddels weggehaald

Meesterverteller Warre Borgmans neemt je op sleeptouw langs acht stopplaatsen en 24 kortverhalen voor het hele gezin.

De gezinsroute 'Dwalen met Verhalen' start aan de babbelbank bij de parking aan de kerk van Sint-Maria-Aalter. Je maakt kennis met Domein Menas en geniet van het verrassend veelzijdig landschap in het Hooggoed. Onderweg zijn er acht mooie stopplaatsen, waar je via een QR-code telkens kan smullen van drie kortverhalen: één op maat van kleuters, één voor kinderen uit de lagere school en één voor de grote mensen. Warre Borgmans maakt alles extra boeiend met opmerkelijke anekdotes.

Wedstrijd

Op elk stopplaats – rond integrerende thema’s als Heksenkunsten, Gelukzoekers en Capriolen in de lucht – staat ook een letter van het alfabet: wie erin slaagt om met de acht verschillende letters het juiste woord te vormen én op de bijkomende vraag het correcte antwoord weet, maakt kans op een Aalterbon van 25 euro.

Drie lussen

Er zijn lussen van 1,7 km, 7,3 km of 9,8 km. Je kan lussen combineren en spreiden over verschillende wandeltochtjes. Voor alle leeftijden is er een haalbaar parcours. Enkel wie lussen 1 en 3 combineert, komt alle borden én verhalen tegen.

  • Lus 1 (1,7 km)

Start op de parking aan de kerk, via de babbelbank loop je naar de Aalterstraat en knooppunt 77, stap naar links het domein Menas binnen, in het domein staan geen knooppunten, maar volg je gewoon de bordjes met de groene stier.

  • Lus 2 (7,3 km)

Start op de parking aan de kerk, via de babbelbank loop je naar de Aalterstraat en knooppunt 77, daarna volg je de nummers 76 – 78 – 15 – 27 – 10 – 26 – 11 – 76 – 77.

  • Lus 3 (9,8 km)

Start op de parking aan de kerk, via de babbelbank loop je naar de Aalterstraat en knooppunt 77, daarna volg je de nummers 76 – 78 – 15 – 27 – 10 – 26 – 24 – 23 – 5 – 25 – 11 – 76 – 77.

Via www.aalter.be/dwalen-met-verhalen, dankzij de RouteYou-app op jouw smartphone of met een printje van de route blijf je perfect op koers.

Praktisch

  • Deelnemen is gratis en kan tot en met woensdag 31 augustus 2022.
  • Je kan het wedstrijdformulier online invullen op www.aalter.be/dwalen-met-verhalen of op papier afhalen in ArtA’A (Stationsplein 25) en daar deponeren in de wedstrijdbox.
  • Per gezin kan je één geldig formulier invullen.