Duurzaam pakjes laten leveren

Gepubliceerd op zondag 20 december 2020
De alternatieven voor levering-aan-huis zorgen voor een meer duurzame leveringsmethode die in deze drukke e-commercetijden hoge toppen scheert. Maak jij al gebruik van de pakjesautomaten van bpost en de ophaalpunten in de verschillende deelkernen?

Pakjesautomaat en ophaalpunt

De automaat met 58 lockers, aan de ingang van woonzorgcentrum Veilige Have (Lostraat 28), staat er al sinds 2019. In november werden de lockers maar liefst 713 keer gebruikt. Aan de AD Delhaize (Stationsplein 1) kwam er onlangs een pakjesautomaat bij. Daarnaast zijn er, verspreid over de verschillende deelkernen, ophaalpunten in de winkels.

De meest ecologische keuze

Leveringen, bestemd voor een pakjesautomaat of ophaalpunt, worden door de logistieke partner gebundeld en in één stop afgeleverd. Onnodig transport wordt zo vermeden. Op deze manier bestellen, betekent dus dat je bijdraagt aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Het haalt ook het aantal verkeersbewegingen naar beneden doordat je de leveringslocatie in eigen buurt of ergens onderweg kiest. Dit komt ook de mobiliteit ten goede.

24/7

Dankzij de pakjesautomaat en ophaalpunten kan je als inwoner jouw zending oppikken wanneer het je best past. Zelfs 24 uur per dag en 7 dagen op 7 aan de automaat! Je hoeft enkel een QR-code te scannen. Naast het afhalen van pakjes is ook verzenden of retourneren mogelijk.

Goed voor de lokale economie

De pakjesautomaat van bpost stimuleert ook de lokale economie. Handelaren die de pakjesautomaat gebruiken en een locker huren worden 24/7 bereikbaar doordat zij hun verzend- en ontvangstmogelijkheden na de openingsuren kunnen uitbreiden.