Draag jouw dopje bij voor opleiding van blindengeleidehonden

Gepubliceerd op vrijdag 26 maart 2021
Vrienden der Blinden uit Koksijde leidt jaarlijks zo’n 10 blindengeleidehonden op in hun opleidingscentrum. Om een puppy te coachen tot een goed getrainde hond voor blinden en slechtzienden is ongeveer 25.000 euro nodig. Via de Dopjesactie kan jij helpen.

De helft van de opleidingskost wordt gedragen door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). De andere helft wordt ingezameld via de Dopjesactie. Eén kilogram aan dopjes levert 0,30 euro op. Dat betekent dat er maar liefst 77,5 ton aan dopjes nodig is om de coaching van één hond te financieren.

Zuivere plastic dopjes

Je kan de dopjes deponeren in de verzameltonnen van de Vrienden der Blinden, die in de bibliotheek, het Sportpark Aalter-centrum, de gemeentelijke ontmoetingscentra, het recyclagepark, jeugdcentrum Kadans en de locaties van de Buitenschoolse kinderopvang terug te vinden zijn.

Zuivere plastic dopjes zijn altijd goed, zoals dopjes van frisdrank, water, melk, fruitsap, sportdrank (het doorzichtige kapje mag erop blijven), (af)wasproducten, detergenten, deodorants, shampoos, spuitbussen en medicatie. Ook deksels van choco-, honing- en sauspotjes zijn welkom. Zorg ervoor dat de dopjes proper zijn en verwijder stickers en rubberen ringen. Wijnkurken, metalen schroefdoppen en kroonkurken horen niet tussen de dopjes. Meer info via www.dopjesactie.be.