Double Bill theater: 'Decontaminatie' en 'Ja, alles is in orde'

Op zaterdag 27 april om 20.00 u geven de studenten specialisatie theater van de Academie voor muziek, woord en dans een tweede maal theatraal plankgas met maar liefst twee gloednieuwe voorstellingen: 'Decontaminatie' gevolgd door 'Ja, alles is in orde'. Zij zijn te bewonderen in de theaterzaal van ArtA’A. Inschrijven is verplicht, maar volledig gratis!

De leerlingen specialisatie theater van de Academie voor muziek, woord en dans
geven theatraal plankgas met maar liefst twee gloednieuwe voorstellingen!
Inschrijven is verplicht en kan vanaf dinsdag 2 april.

Decontaminatie

Vijf vrouwen wachten op het vliegveld, tijdens een volksopstand: in een land met twee alfabetten, drie religies, vier talen, vijf nationaliteiten, zes republieken en zeven buurlanden.

En buiten ontbrandt de opstand tegen de dictator. Ze zitten vast in dit niemandsland, tussen dictatuur en democratie, en daaruit komt de prangende vraag naar boven: wat is de realiteit, wat is de waarheid?

De nieuwe wereldorde van Mac Donald ("it’s economy, stupid") wordt onder de loep genomen door deze vijf scheepswrakken van onze tijd.

“Democratie kan je inderdaad heel banaal en dom maken.

(…) Ik voel me zo goed dat ik af en toe in de verleiding kom om extreemrechts te stemmen."

Een politiek-erotische tragikomedie.

  • spel: Inara Desoete, Pauline Morel, Elise Peeters, Gitte Roggeman en Charlotte Van Renterghem
  • tekst: naar Paul Pourveur
  • coaching: Helena Van den Berge

Ja, alles is in orde

Deze monoloog is een fragmentarische voorstelling met teksten van Fernando Pessoa, geplukt uit zijn uiteenlopende oeuvre. Zowel poëzie, proza, filosofische dagboekfragmenten als liefdesbrieven komen aan bod. Het werpt een blik op de innerlijke wereld van de grootse, Portugese dichter. De teksten proberen antwoord te geven op vragen over zingeving en hoe om te gaan met de moderne wereld als een voelend mens. Laat je meeslepen in de melancholie en de vreugde van een man die onder verschillende namen schreef, waarin de complexiteit van de menselijke geest zich ontplooit.

Maak kennis met Fernando Pessoa of zijn vele schrijverspersoonlijkheden: Ricardo Reis, Alberto Caeiro, Bernardo Soares en Álvaro de Campos. “Ik ben het levende podium waarop verschillende acteurs lopen die verschillende stukken spelen.”

  • spel: Mattis Vincke 
  • tekst: Fernando Pessoa
  • coaching: Michèle Delagrange

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Academie voor muziek woord en dans Aalter (ArtA'A)

Filter op categorie