Digitale collecties

Fundels: bundels vol fun!

 
De digitale, interactieve kinderboeken van Fundels vormen een mooie aanvulling op de fysieke boekencollectie in de bibliotheken. Het digitale prentenboek omvat een animatie aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten. De prentenboeken zijn beschikbaar op Apple, Android en pc.
 

E-readers: handig en licht!

De bib leent E-readers uit. Handig voor op reis of op de trein!We bieden een 15-tal E-readers aan met daarop informatieve werken, jeugdboeken en romans, gegroepeerd volgens genre.

Elk jaar wordt de collectie aangevuld met nieuwe E-boeken.

Werp een blik op de collectie

Omdat in 2020 het project rond het lenen van E-boeken opgestart wordt, worden er geen nieuwe E-boeken aangekocht voor op de E-readers. 

E-boeken: lees E-boeken op het toestel van jouw keuze

Vanaf midden september 2020 biedt de bib ook E-boeken aan. Deze E-boeken kan je terugvinden via de bibliotheekcatalogus. Een link brengt je naar het CloudLibrary-platform (smartphone, tablet, pc) . Eens aangemeld met je Mijn Bibliotheek-profiel kan je de boeken downloaden op het toestel van je keuze.Je kan 2 werken lenen, 2 werken reserveren en elk boek 6 weken houden.

Meer info

Gopress: uw digitale krant

Ben je in de bibliotheek of op school?Dan heb je toegang tot alle artikels in het digitale archief van kranten- en tijdschriftartikelen. Je kan ze meteen lezen op een toestel van de bib of op je eigen toestel.Ben je niet in de bibliotheek?

Buiten de muren van de bib (of de school) kan je het archief raadplegen door aan te melden met je Mijn Bibliotheek-account.

Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Neem je bibliotheekkaart en registreer je nu.