Digitaal aanbod bibliotheek

Gepubliceerd op maandag 3 oktober 2022
Koudere temperaturen en regenbuien? Hét ideale moment om knus in jouw zetel te vertoeven met een leuk boek! Het lokaal bestuur brengt graag het digitale aanbod van de bibliotheek nog eens onder de aandacht.

Fundels (digitale prentenboeken)

Een welkom middel om de kleinsten bezig te houden op een didactisch-pedagogisch verantwoorde manier. Het gebruik van dit platform kende een piekmoment tijdens de eerste lockdown, toen ook de kleuter- en de basisscholen gesloten waren. Deze tot leven gewekte prentenboeken vormen een uitstekende toeleiding tot een schat aan jeugdboeken. Voor jonge lezertjes in spe.

Bieblo (leessuggesties voor jeugdige lezers)

Het ideale startpunt voor de leerling uit de basisschool die een boekbespreking moet maken, maar over te weinig leesbagage beschikt om zelf de weg te vinden in het kolossale jeugdboekenaanbod.

Mijn Leestipper (leessuggesties voor volwassen lezers)

De meest gestelde vraag in de bibliotheek is: “Heb je een mooi boek voor mij?” Via dit platform krijg je leestips op maat, geselecteerd uit het aanbod van de Aalterse bibliotheek.

E-boekenplatform (online e-boeken lenen)

Krijg je maar niet genoeg van het scherm? Dan is dit het ideale platform om jouw favoriete boeken te lezen. Je hoeft er niet eens jouw luie zetel voor uit. Het lidmaatschap van de bib Aalter en een Mijn Bibliotheek-account volstaan. Waar wacht je nog op?

GoPress Krantenarchief (online kranten- en tijdschriftartikels)

Alle artikels uit nagenoeg alle Vlaamse kranten en tijdschriften - na een korte sperperiode - zo maar binnen handbereik en eenvoudig opzoekbaar … Het is mogelijk via GoPress. Opzoeken kan op elk woord uit het artikel via de zoekbalk op de bibliotheeksite: aalter.bibliotheek.be. Simpeler kan niet!

Leestip ... De drie duifkes

Naast het digitale aanbod kan je uiteraard een fysiek boek lenen. Kom langs in de bibliotheek (Stationsplein 25) en ontdek de volledige collectie. We zetten alvast de debuutroman van Hilde Van Mieghem in de verf:

1920. Drie temperamentvolle, beeldschone jonge vrouwen willen uitvliegen, dartelen en liefhebben. Samen strijden ze op leven en dood tegen een liefdeloos, hard bestaan …