Naar inhoud

De gemeente Aalter ligt halfweg tussen Gent en Brugge, in het midden van de driehoek Eeklo-Deinze-Tielt en grenst aan de gemeenten Knesselare, Zomergem, Nevele Ruiselede en Beernem en de steden Deinze en Tielt. 

Als gevolg van de industrialisering vanaf de jaren zestig van vorige eeuw, groeide Aalter stilaan uit tot een centrumgemeente tussen de drie vermelde regionale steden en de provinciehoofdsteden, met ongeveer 20.000 inwoners. Verschillende (overheids-)diensten hebben in het centrum een plaatselijk kantoor. Er is een volwaardig winkelcentrum, de onderwijsinstellingen kennen een gestage expansie en ook op sociaal-cultureel vlak worden voortdurend nieuwe perspectieven geopend.

De cel Ruimtelijke organisatie en Leefomgeving (Economie) heeft als doelstelling het economisch knooppunt continu te versterken. Heel wat informatie over ondernemen en economie vind je hier.

Praktisch

Economie

Europalaan 22
9880 Aalter

tel. 09 325 22 00
fax 09 325 22 40
e-mail E-loket

Nieuwsberichten

  • Aanpassing parkeerautomaten

    Om misbruik van het gratis kwartier parkeren tegen te gaan, werden vorig jaar de parkeermeters aangepast. Hierbij moet je nu de nummerplaat invoeren bij het gratis parkeren (15 minuten).
  • Er zit energie in jouw bedrijf

    POM Oost-Vlaanderen is op zoek naar Oost-Vlaamse KMO's die willen instappen in een gratis coachingstraject om een meer energie-efficiënte bedrijfsvoering te bereiken.
Nieuwsoverzicht