1000 km voor Kom op tegen Kanker

Vier dagen lang, van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei 2022, samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker. Dat is ‘De 1000 km voor Kom op tegen Kanker’, een fietsvierdaagse waarbij gesponsorde renners alleen of in team duizend kilometer afleggen. De deelnemende teams zamelen vooraf een bedrag in om te mogen starten. Tijdens de laatste editie, in 2019, brachten honderden ploegen op die manier 5,7 miljoen euro sponsorgeld samen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Aalter middagstad

De 1000 km wordt gereden in acht etappes van 125 km, twee etappes per dag: vanuit gaststad Mechelen naar de middagstad en terug. Aalter speelt op zondagmiddag 29 mei 2022 met veel genoegen en enthousiasme gastgemeente voor de renners en hun fans.

Langste erehaag 

De vier middagsteden strijden om de trofee voor de langste erehaag, en proberen een zo lang mogelijke mensenketting te vormen om de pelotons warm te onthalen. Het record staat op naam van Torhout, waar in 2016 maar liefst 3.465 mensen de allerlangste erehaag vormden. Help je Aalter beter te doen?

Evenementendorp met Ketnetband

Een middaggemeente is niet zomaar een stopplaats: de aankomst en het vertrek van de pelotons - en de uren ervoor en erna - zijn uitgegroeid tot een gigantisch evenement op zich. Zo is er een heus rennersdorp, waar de fietsende helden worden onthaald, fietsen kunnen worden gestald, warme en koude maaltijden worden voorbereid en verdeeld … Voor het grote publiek is er dan weer een evenementendorp met optredens, kinderanimatie, eet- en drankstandjes …

De Ketnetband werd alvast gestrikt voor een ongetwijfeld spetterend optreden.

Vrijwilligers gezocht!

Draag je steentje bij aan het evenement door jou als vrijwilliger aan te melden! ‘Kom op tegen Kanker’ en het lokaal bestuur willen de fietsers en het publiek zo veel mogelijk in de watten leggen, maar kunnen dat niet alleen. Er zijn verschillende taken te verdelen: de fietsers registreren bij het vertrek, bedienen in het restaurant tijdens de middagstops, helpen bij de bagagestand... Zin om een handje toe te steken? Meld je dan snel aan via www.de1000km.be/vrijwilligers en geniet zo op een heel speciale manier mee van de topsfeer van ‘De 1000 km’. En overtuig alvast zoveel mogelijk vrienden en kennissen om ook mee te doen.

Hoe kom ik naar de ‘1000 km’?

De fiets is hét aan te raden vervoersmiddel op zondag 29 mei 2022, net zoals het openbare vervoer. Je kan je stalen ros parkeren op de openbare fietsparking. De organisatie van de ‘1000 km tegen Kom op tegen Kanker’ zorgt ervoor dat alle bezoekers, maar ook de bewoners (met of zonder wagen), zich zo vlot mogelijk naar en van het feestterrein kunnen begeven.