De zomervakantie in Aalter: sportkampen, sportdagen en (mobiele) Speelpleinwerking

Gepubliceerd op woensdag 5 mei 2021
Bijna grote vakantie! En vervelen zal de jeugd zich niet doen in Aalter, want er komt een gevarieerd zomerprogramma: met sportdagen en -kampen en met de (mobiele) Speelpleinwerking die terugkeert. De inschrijvingen starten op maandag 17 mei 2021.

Sportieve dagen en weken

Samen met de lokale verenigingen staan er in juli en augustus heel wat sportieve prikkels gepland. Zes weken lang zijn er sportkampen: van basketbal tot rope skipping, van inline skaten tot turnen en dans, en van voetbal tot ritmische gymnastiek. De laatste week van de zomervakantie, eind augustus, volgen nog sportdagen voor kleuters en de lagere school.

Speelpleinwerking opnieuw mobiel

Net als vorig jaar keert de mobiele Speelpleinwerking terug. Daarbij trekken de animatoren naar een deelkern om de kinderen gratis en in hun eigen dorp te entertainen. In Aalter-centrum en Knesselare is er vaste Speelpleinwerking.

Kinderopvang verzekerd

Ook de BKO’s blijven een groot deel van de zomervakantie op post. Er is buitenschoolse kinderopvang van donderdag 1 tot en met vrijdag 16 juli 2021 en van maandag 9 augustus tot en met donderdag 26 augustus 2021, telkens van 7.00 u tot 18.30 u. In Het Lobolleke is er opvang van donderdag 1 tot en met vrijdag 9 juli 2021 en van maandag 2 augustus tot en met donderdag 26 augustus 2021. Hou www.aalter.be/BKO in de gaten voor de laatste info. Inschrijven kan vanaf maandag 17 mei 2021. Om in te schrijven ga je langs bij jouw BKO-locatie of neem je contact op via kinderopvang@aalter.be.

Praktisch

Kinderen die willen deelnemen aan de gemeentelijke Speelpleinwerking en sportdagen kunnen zich vanaf maandag 17 mei 2021 inschrijven via www.aalter.be/leeft-zich-uit. Voor de sportkampen (georganiseerd door de sportclubs) schrijf je in via de club. Bekijk het volledige aanbod op www.aalter.be/leeft-zich-uit. Voor meer info kun je ook terecht bij de cel Jeugdvoorzieningen, via jeugd@aalter.be of tel. 09 325 71 71 of de cel Sport via sport@aalter.be of tel. 09 374 39 19. Ook voor de BKO’s starten de inschrijvingen op maandag 17 mei 2021. Meer info via kinderopvang@aalter.be of tel. 09 253 18 37.

Zomer onder voorbehoud

Omdat het onmogelijk te voorspellen is hoe de coronapandemie de komende maanden zal evolueren, blijft het zomerprogramma onder voorbehoud. Het gemeentebestuur kan ook altijd één of meer activiteiten annuleren door overmacht of als een veilig en ordelijk verloop in het gedrang komt.