De zomer wordt zalig ... in Aalter

Gepubliceerd op zaterdag 19 februari 2022
Daar is het eerste lentezonnetje. Het aftellen naar de grote vakantie kan beginnen! En de zomer van 2022 wordt er één om naar uit te kijken. Het lokaal bestuur organiseert speelpleinwerking, sportkampen en buitenschoolse opvang. En of het geweldig wordt in Aalter …

Speelpleinwerking Jaak

De Speelpleinwerking gaat komende zomer verder onder de gloednieuwe naam Speelpleinwerking Jaak. De Speelpleinwerking vindt, zoals elk jaar, plaats in Aalter-centrum en in Knesselare, maar trekt ook een week naar Lotenhulle, een week naar Sint-Maria-Aalter en een week naar Bellem. Onder begeleiding van animatoren genieten kinderen er van boeiende activiteiten.

De Speelpleinwerking krijgt niet alleen een nieuwe naam, maar verhuist ook naar een nieuwe locatie, van jeugdlokalen ‘De Sjelter’ naar jeugdcentrum Kadans.

Speelpleinwerking Jaak opent zijn deuren in Aalter-centrum en Lotenhulle - Poeke op maandag 11 juli 2022 (er is dus werking op de Vlaamse feestdag!) en in Knesselare op maandag 8 augustus 2022. Op donderdag 21 juli 2022 en maandag 15 augustus 2022 is er geen werking.

De Speelpleinwerking is open van maandag tot vrijdag, telkens van 9.00 u tot 16.00 u. Kinderen zijn wel al welkom van 8.00 u tot 9.00 u en kunnen terug opgehaald worden van 16.00 u tot 17.30 u.

Buitenschoolse kinderopvang

In de zomervakantie is er opvang in BKO’s Villa Nella (Aalter-centrum), Het Lobolleke (Lotenhulle), Het Bengelhuisje (Bellem) en Hemelrijk (Knesselare). De BKO’s zijn open van maandag tot en met vrijdag. Tijdens het grootste deel van de zomervakantie blijft er minstens één BKO-locatie open. Op feestdagen maandag 11 juli 2022 en maandag 15 augustus 2022 is de opvang gesloten.

Sportkampen en -dagen

Het lokaal bestuur Aalter organiseert heel de zomer sportkampen, in samenwerking met de Aalterse sportverenigingen. Daarnaast worden er ook themasportdagen voor kleuters en kinderen van de lagere school georganiseerd. Er is een aanbod in Aalter-centrum, Bellem, Knesselare en Ursel.

Informatie & inschrijven

Speelpleinwerking Jaak

  • cel Jeugdvoorzieningen, Stationsstraat 71, tel. 09 325 71 71, jeugd@aalter.be;
  • Inschrijven vanaf maandag 25 april 2022 om 19.00 u via www.aalter.be/speelpleinwerking-jaak. Op de dag van de werking is het mogelijk om in te schrijven ter plaatse (mits de beschikbare plaatsen nog niet volzet zijn).

Themasportdagen

Buitenschoolse kinderopvang (BKO)

  • cel BKO, Europalaan 22, tel. 09 253 18 37, kinderopvang@aalter.be;
  • De datum om in te schrijven voor de zomervakantie wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.