De Vlaamse Waterweg zoekt bedrijven voor drie watergebonden terreinen in Aalter

Gepubliceerd op donderdag 26 januari 2023
De Vlaamse Waterweg zoekt investeerders voor drie watergebonden terreinen in het industriegebied Woestijne langs het kanaal Gent-Oostende. Het gaat om terreinen voor bedrijven die willen inzetten op duurzame logistiek via de binnenvaart.

Het bedrijventerrein Woestijne in Aalter-Brug legt de klemtoon op duurzaamheid door transporten via de binnenvaart. Met zijn ligging aan het kanaal staat het bedrijventerrein rechtstreeks in verbinding met de havens van Gent, Zeebrugge, Oostende en hun achterland, maar ook met de Seine-Scheldeverbinding richting West-Vlaanderen en Frankrijk.

Drie percelen

De Vlaamse Waterweg nv zoekt investeerders voor drie terreinen. Een van de terreinen grenst onmiddellijk aan het kanaal, waardoor het mogelijk is een kade aan te leggen en de waterweg direct te gebruiken voor transport. De twee andere terreinen grenzen niet onmiddellijk aan de waterweg, maar bieden door hun ligging wel de mogelijkheid om het water als transportmiddel te gebruiken.

Duurzame oplossing

De watergebonden terreinen bieden bedrijven uit de regio de mogelijkheid te kiezen voor duurzame logistieke oplossingen. Door gebruik te maken van de binnenvaart worden de wegen ontlast, verbetert de mobiliteit en is er minder CO2-uitstoot. Brede groene buffers, bufferbekkens en afzonderlijke fietspaden dragen ook bij tot het duurzame karakter van de omgeving.

Geïnteresseerd?

Het volledige marktraadplegingsdossier en de bijhorende documenten kun je terugvinden op www.vlaamsewaterweg.be/bedrijventerrein-aalter2 en www.vlaamsewaterweg.be/bedrijventerrein-aalter-5-6. Voor extra informatie over het dossier kun je terecht bij Anne Catherine Dalemans via annecatherine.dalemans@vlaamsewaterweg.be. De uiterlijke indieningsdatum voor kandidaatstellingen is vrijdag 31 maart 2023.