De Horeca-Aalterbon

Gepubliceerd op maandag 31 mei 2021
Elke volwassen inwoner van Aalter krijgt begin juni een Horeca-Aalterbon ter waarde van 5 euro in de brievenbus. Het lokaal bestuur wil hiermee - opnieuw - zijn zwaar getroffen horeca-ondernemers steunen.

Op de terrassen kan je al relaxen met een drankje of een hapje en straks kan je ook terug binnen in jouw favoriete horecazaak genieten van een glaasje of meer.

De horeca is in volle heropstartfase na de loodzware coronaperiode en het lokaal bestuur geeft hen daarom een extra duwtje in de rug: elke volwassen Aalternaar (die in 2021 18 jaar of ouder is) krijgt begin juni een Horeca-Aalterbon ter waarde van 5 euro in de bus. Het gaat om een steunmaatregel van meer dan 120.000 euro die zo terugvloeit naar de Aalterse handelaars.

Vorig jaar kregen de Aalternaren ook al een Aalterbon van 25 euro om de lokale economie te ondersteunen na de lockdown.

Weldra in jouw brievenbus

Je hoeft helemaal niks te doen om jouw bon te krijgen. Het lokaal bestuur laat de Horeca-Aalterbonnen begin juni op naam én met de post bezorgen in jouw brievenbus. De bon is gebruiksklaar. In het midden van de bon staat de QR-code, die de waarde van de bon bevat. Knip de code niet uit en behoud het blad in zijn geheel.

Geldig tot en met 30 september 2021

De Horeca-Aalterbon is de hele zomer geldig tot en met donderdag 30 september 2021.

Inruilbaar bij horecazaken

De bon kan besteed worden in tal van Aalterse horecazaken. Surf naar www.aalter.be/aalterbon of tik op de knop ‘Aalterbon’ in de Aalter App (momenteel nog niet beschikbaar) en bekijk er de lijst van deelnemende horecazaken. Let op: de bon is niét geldig in niet-horecazaken en kan daar dus niet gebruikt worden.

Handelaars kunnen nog altijd instappen!

Ondernemers die nog niet op de lijst van deelnemende horecazaken staan, maar die alsnog wensen deel te nemen aan de actie kunnen zich registreren via de procedure voor de gebruikelijke Aalterbon via www.aalter.be/aalterbon. Als je als handelaar al geregistreerd bent in de app, betekent het niet automatisch dat je de Horeca-Aalterbon aanvaardt. Daarvoor moet je nog steeds een aanvraag indienen via www.aalter.be/aalterbon. Bekijk de handleiding voor het registeren via www.aalter.be/app.

Deelnemende handelaar

Heb je vragen over het gebruik van de Horeca-Aalterbon? Neem dan contact op via economie@aalter.be of tel. 09 325 22 00.