De buddywerking in Aalter gaat terug van start

Gepubliceerd op zondag 21 mei 2023
De buddywerking zet in op een ‘georganiseerde vriendschap’ tussen een deelnemer en een buddy. Buddy’s zijn geen hulpverleners maar vrijwilligers. Het doel is het bieden van contact en ondersteuning op maat van de deelnemer. De contactmomenten vinden plaats in een vriendschappelijke sfeer.

Het duo gaat een samenwerking aan van een jaar en komt op frequente basis samen. Zij vullen zelf in waar en wanneer ze afspreken. Wat ze doen hangt af van de vraag van de deelnemer en kan verschillende activiteiten inhouden. De samenwerking wordt opgevolgd door de buddycoördinator.

Wat wordt er van mij als 'buddy' verwacht?

Als buddy ben je minstens 18 jaar oud en heb je een open en respectvolle houding. Je vindt het leuk om anderen te helpen en bent graag een luisterend oor. Naast coaching bieden we ook intervisiemomenten en trainingen aan.

Inschrijven

Wil je graag een buddy? Of wil je zelf een buddy worden voor iemand anders? Schrijf je in voor het infomoment op dinsdag 6 juni of donderdag 6 juli 2023 om 20.00 u in het ontmoetingscentrum Kerkem, Rerum Novarumstraat 24. Dit kan via www.aalter.be/buddywerking, buddywerking@aalter.be of telefonisch via 0476 70 23 22.