De bibliotheekcommissie zoekt kandidaten

Gepubliceerd op donderdag 27 juni 2019
De bibliotheekcommissie is op zoek naar kandidaten om mee te denken over het bibliotheekbeleid. Inschrijven kan tot en met woensdag 31 juli 2019.

Reeds eerder verscheen een oproep aan de Aalterse burgers om hun stem te laten horen en zich kandidaat te stellen voor één van de vele adviesraden die het gemeentebestuur bijstaan in het beleid van deze gemeente.

Door de samenwerking met de bibliotheek van de gemeente Ruiselede, is de bibliotheekcommissie een buitenbeentje. Maar ook deze adviescommissie moet elke bestuursperiode vernieuwd worden.

Daarom deze oproep aan alle burgers, bij voorkeur bibliotheekgebruikers, die geen politiek mandaat uitoefenen…

Geef je naam op en vermeld waarom je je kandidaat stelt. Dit kan zijn als kandidaat:

  • voorgedragen door een culturele vereniging;
  • afgevaardigd door een school;
  • als geïnteresseerde bibliotheekgebruiker;
  • als specialist die vertrouwd is met de bibliotheekwerking.

Samen met het gemeentebestuur zal je de komende jaren meehelpen om de bibliotheekwerking op het grondgebied Aalter en Ruiselede vorm te geven. Kandidaturen kunnen verzonden worden naar bibliotheek@aalter.be. Vermeld naam, adres, telefoonnummer en de reden waarom je je kandidaat stelt.

Aarzel niet!

Uit de kandidaten zullen de commissieleden worden verkozen, er zoveel mogelijk rekening mee houdend dat alle leeftijdsgroepen zijn vertegenwoordigd, de verhouding mannen/vrouwen wordt gerespecteerd, alle deelkernen zijn vertegenwoordigd,… Voel je je geroepen, aarzel niet. Er wacht ons een boeiende tijd! Inschrijven kan tot en met woensdag 31 juli 2019.