Dag van de Mantelzorg

Gepubliceerd op woensdag 1 juni 2022
Op donderdag 23 juni 2022 is het terug de ‘Dag van de Mantelzorg’. Een bijzondere dag, waarbij mantelzorgers extra in de bloemetjes worden gezet. In de afgelopen coronaperiode is ook gebleken hoe belangrijk mantelzorgers zijn. Hun inzet maakt écht het verschil.

Schrijf je voor uiterlijk 20 juni in voor de Dag van de Mantelzorg

Inschrijven Dag van de Mantelzorg

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg, nodigen we je graag uit op donderdag 23 juni 2022 tussen 14.00 u en 16.30 u in het Ontmoetingscentrum Kerkem (Rerum Novarumstraat 24, 9880 Aalter). Tijdens deze ontspannende namiddag zullen de mantelzorgers in de bloemetjes gezet worden en kan je genieten van wat muziek, koffie, thee, taart, gezelschapsspellen ... Bij mooi weer kan er ook petanque gespeeld worden! Daarnaast zijn alle mantelzorgers ook welkom om bijkomende info te vragen.

Een dikke merci aan alle mantelzorgers!

Mantelzorgers zorgen dag in dag uit voor een persoon die hen nauw aan het hart ligt. Maar zorgen ze ook voor zichzelf? Ze verdienen het om ook eens zelf in de bloemetjes gezet te worden. Naar aanleiding van de 'Dag van de Mantelzorg' zet het lokaal bestuur alle mantelzorgers eens extra in de bloemetjes. Vanaf begin juni kan je wenskaartjes ophalen in het gemeentehuis van Aalter-centrum (Europalaan 22). Zo kan je een mantelzorger bedanken met enkele mooie woorden en een leuke kaart. Voor de wenskaarten heeft cartoonist LECTTR een aantal leuke cartoons ontworpen.

Wat doet een mantelzorger?

Wist je dat er in Aalter meer dan 300 mantelzorgers actief zijn? Misschien ben je zelf ook wel een mantelzorger. Mantelzorgers helpen iemand waar ze een persoonlijke band mee hebben regelmatig bij dagelijkse activiteiten, zoals boodschappen, administratie, koken, vervoer of ontspanning.

Mantelzorgpremie

Verleen je langdurig en onbetaald zorg aan een zorgbehoevende persoon in jouw directe omgeving? Dan ben je een mantelzorger. Hiervoor kan je een premie ontvangen. Dit is een erkenning voor juw inzet. Meer info via www.aalter.be/mantelzorgpremie.