Dag lente: Gratis natuurwandelingen

Gepubliceerd op dinsdag 19 april 2022
De natuur ontwaakt, de lente is begonnen … en in Aalter kan je je – onder leiding van een gids – opnieuw laten meevoeren op prachtige natuurwandelingen rond de Kraenepoel, op het kasteeldomein van Poeke en in het landschapspark Drongengoed.

Wandelen op zondag

Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen zich in de handen wrijven want het bestuur presenteert opnieuw een stralend (voorjaars)programma natuurwandelingen. Tot de zomer staat elke eerste zondag van de maand een wandeling in het kasteeldomein van Poeke op het programma, elke vierde zondag van de maand nemen natuurgidsen je mee op sleeptouw rond de Kraenepoel. Door de samenwerking met vzw Vrienden van het Drongengoed komen er ook wandelingen bij in het Drongengoed. Alle wandelingen zijn gratis.

Kraenepoel

Start om 15.00 u, op de parking in de Lotenhullestraat.

  • zondag 24 april 2022, Lente aan de Kraenepoel
  • zondag 22 mei 2022, Is de kleine karekiet al terug?
  • zondag 26 juni 2022, Zomerwandeling
  • zondag 24 juli 2022, Wat ruist er door het struikgewas?

Landschapspark Drongengoed

Start om 13.30 u, op parking Krakeel langs de Drongengoedweg

  • zondag 15 mei 2022, Drongengoed kleurt frisgroen

Poeke

Start om 15.00 u, aan het koetshuis in het kasteeldomein van Poeke.

  • zondag 1 mei 2022, Nieuw leven voor een oude dame
  • zondag 5 juni 2022, Bewoners van het park
  • zondag 3 juli 2022, Natuurhistorische wandeling

Praktisch

Het volledige jaarprogramma vind je op www.aalter.be/natuurwandelingen. Op voorhand inschrijven is niet noodzakelijk. Kom gewoon naar de afgesproken plaats en laat je meevoeren op een prachtige boswandeling. De gegidste wandelingen zijn gratis. Ook kinderen zijn vanzelfsprekend welkom om al dat natuurschoon te ontdekken. Meer info bij de cel Cultuur en toerisme via cultuur@aalter.be of op tel. 09 374 36 54. Hou er rekening mee dat de paden er bij regen of slecht weer niet altijd even proper bij liggen.