covidmeetjesland.be bundelt alle (Meetjeslandse) info over corona op één site

Gepubliceerd op woensdag 12 januari 2022
Heel wat inwoners hebben veel vragen over corona. Over quarantaine, vaccinatie, testing en maatregelen. Daarom is er nu de nieuwe website www.covidmeetjesland.be, die alle antwoorden op jouw coronavragen verzamelt.

Waar kan ik me laten testen in het Meetjesland? Wat moet ik doen als mijn kind een positieve test aflegt? Hoe lang moet ik in quarantaine blijven? Hoe verplaats ik mijn afspraak in het vaccinatiecentrum? Hoe reageer ik als er een uitbraak in de sportclub is? Welke maatregelen zijn nu van kracht in mijn gemeente?

Overbelaste hulpverleners

Heel wat inwoners zien op dit moment door het bos de bomen niet meer. Er komt zoveel informatie op ons af dat de boodschap niet meer duidelijk is. Daarnaast worden heel wat hulpverleners gecontacteerd met vragen die niet bij hen terecht horen te komen en waardoor ze overbelast geraken.

Snel de juiste info

Om deze noden op te vangen, lanceert eerstelijnszone Oost- en West Meetjesland een splinternieuwe website: www.covidmeetjesland.be bundelt alle informatie over covid in het Meetjesland. Met twee simpele muisklikken word je doorverwezen naar de juiste website, instantie of contactpersoon.

Uitbraak, quarantaine, vaccinatie, testing en maatregelen

De belangrijkste thema’s rond corona komen aan bod op de website: uitbraak, quarantaine, vaccinatie, testing en maatregelen. De contactgegevens van de callcentra staan opgelijst en per lokaal bestuur worden de lokale maatregelen opgesomd. Kortom: alle info over covid in het Meetjesland verzameld op één site.