Corona-update: open brief zorgsector Meetjesland

Gepubliceerd op vrijdag 6 november 2020
Onze zorginstellingen, huisartsen en andere zorgverstrekkers staan alweer paraat om zieke medeburgers te helpen, maar het water staat hen aan de lippen. In een open brief smeken ze om de maatregelen te volgen. Het lokaal bestuur wil de zorgsector graag ondersteunen door hun boodschap te delen.

Fragment open brief:

Het is vijf na twaalf, het coronavirus verspreidt zich razendsnel en zit veel dichter op onze huid dan in de eerste golf. Ongetwijfeld ken je nu ook al iemand die het heeft of gehad heeft? Bovendien willen we de patiënten met andere dan corona-aandoeningen verder blijven helpen bij medische problemen die geen uitstel verdragen. De huisartsen blijven aan de slag, de consultaties in het ziekenhuis blijven open.

Hoelang houden we dit vol?

Maar de nood is zeer hoog, zorgverstrekkers die zich volledig gegeven hebben tijdens de eerste golf in het voorjaar staan nu opnieuw paraat, amper gerecupereerd en met risico voor eigen gezondheid. De vraag is: hoelang houden we dit vol?

We hebben uw hulp nodig!

We kunnen dit niet alleen en hebben jouw hulp nodig. Daarom vragen, smeken we om jouw totale en onvoorwaardelijke medewerking. We moeten nu even enkele weken doorbijten om straks weer een normaler leven te hebben. Hou je daarom aan de bekende regels:

  • afstand houden;
  • mondmasker dragen;
  • handen wassen of ontsmetten;
  • contacten beperken.

Ben je ziek? Blijf thuis, neem contact op met jouw huisarts of de huisartsenwachtpost (1733) en volg de richtlijnen om eventueel getest te worden.

Respecteer de regels

Wij vragen je met aandrang om de regels te respecteren, niet alleen in jouw eigen belang, maar ook in dat van jouw geliefden, jouw vrienden, jouw kennissen en onze zorgverstrekkers. De ziekenhuizen, de huisartsen, de woonzorgcentra en alle andere zorgverleners proberen met man en macht dit virus klein te krijgen, maar als ze er alleen voorstaan, is het een verloren strijd.

Bekijk de volledige brief bij de afbeeldingen van dit bericht.

Nog altijd niet overtuigd? Bekijk dan enkele getuigenissen van artsen uit AZ Alma.