Corona-update: lokaal bestuur kondigt reeks nieuwe maatregelen af

Gepubliceerd op donderdag 30 juli 2020
Nadat de Nationale Veiligheidsraad op maandag 27 juli 2020 al een reeks coronamaatregelen verscherpte, kondigt ook het lokaal bestuur een reeks nieuwe maatregelen af om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Die gaan in op donderdag 30 juli 2020.

Gemeentehuis Aalter-centrum, OCMW en politie enkel open na afspraak

Het gemeentehuis Aalter-centrum en het OCMW (Europalaan 22) blijven open na afspraak, de personeelsleden blijven dus aan de slag. Burgers die ziek of grieperig zijn, worden sowieso verzocht om thuis te blijven. Ook de politie werkt enkel op afspraak.

Je kunt heel wat akten, attesten, uittreksels … aanvragen via www.aalter.be/eloket. Vindt u niet wat u nodig heeft op het digitaal loket? Maak dan een afspraak op www.aalter.be/afspraak, tel. 09 325 22 00 of via de Aalter-app.

Sluiting gemeentelijke gebouwen

Vanaf donderdag 30 juli 2020 tot en met maandag 31 augustus 2020 blijven volgende gebouwen dicht:

 • de gemeentelijke ontmoetingscentra en Kerkem;
 • de gemeentelijke hoofdbibliotheek,Boomgaardstraat 10 (met uitzondering voor het op- en afhalen van uitleenmateriaal);
 • alle bibliotheekfilialen;
 • Academie voor muziek, woord en dans;
 • Jeugdcentrum Kadans;
 • Sportpark Aalter-centrum (outdoor sportactiviteiten zonder publiek en jeugd- en sportkampen kunnen wel doorgaan);
 • Zwembad
 • Sportcomplex Flabbaert (met uitzondering van de outdoor terreinen voor sportactiviteiten zonder publiek en voor jeugd- en sportkampen);
 • Sportcentrum Onderdaele (met uitzondering van de outdoor terreinen voor sportactiviteiten zonder publiek en voor jeugd- en sportkampen);
 • jeugdlokalen (met uitzondering van jeugd- en sportkampen);
 • andere sportaccommodaties en -cafetaria’s (met uitzondering van jeugd- en sportkampen);
 • alle voetbalkantines;
 • Kasteel van Poeke;
 • Infopunt Drongengoed;
 • Contactpunt Knesselare.

Het bestuur heeft beslist om de evenementen in de gemeentelijke gebouwen tijdelijk niet te laten doorgaan. Enkel de bloedinzamelingen van het Rode Kruis kunnen wel plaatsvinden.

Zitdagen

Ook de verschillende zitdagen in het gemeentehuis Aalter-centrum (Woonwijzer, pensioenen, juridisch advies …) zijn tijdelijk geschrapt.

Recyclage- en groencomposteringsparken

Het recyclage- en groencomposteringspark in Aalter-centrum blijft open. Voor het recyclagepark dient u vooraf nog steeds een afspraak te maken. Het groeninzamelpunt in Knesselare blijft gesloten tot en met maandag 31 augustus 2020. De afvalophaling aan huis blijft wél verzekerd.

Afhaalsysteem Bibliotheek Aalter-centrum

De bib en alle filialen zijn (voorlopig) niet toegankelijk voor het publiek tot en met 31 augustus 2020. Om leners de kans te geven materialen te lenen, organiseert de bibliotheek een afhaalsysteem.

Evenementen

Tot en met maandag 31 augustus 2020 zijn alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten geannuleerd met uitzondering van de wekelijkse woensdagmarkt, de Boerenmarkt, jeugd- en sportkampen en outdoor sportactiviteiten zonder publiek.

Alle evenementen in de gemeentelijke gebouwen zijn tijdelijk opgeschort. De georganiseerde natuurwandelingen gaan niet door.

Er zullen in augustus ook geen kermissen plaatsvinden.

Jeugd- en sportkampen, Speelpleinwerking en BKO

Alle (gemeentelijke) jeugd- en sportkampen en de Speelpleinwerking kunnen blijven doorgaan, ook al vinden deze plaats in een gemeentelijk gebouw.

Op maandag 3 augustus 2020 opent BKO Het Lobolleke weer de deuren. Op maandag 10 augustus 2020 gaan er opnieuw 7 locaties (behalve BKO De Froezel) open. Noteer de dagen waarvoor u wil inschrijven op voorhand en geef uw overzichtje af aan de begeleidsters. In nood kan u een e-mail sturen naar kinderopvang@aalter.be.

Minder Mobielen Centrale

De Minder Mobielen Centrale is tot en met maandag 31 augustus 2020 niet beschikbaar.

Poets- en karweidienst

De poetsdienst en karweidienst blijven gewoon verder werken. Als de hulpvrager liever even geen beroep doet op een of beide diensten, kan de hulp tijdelijk stopgezet worden.

Meer info: www.aalter.be/corona