Contactpunt Knesselare steekt in nieuw, klantvriendelijk kleedje

Gepubliceerd op donderdag 9 januari 2020
Het Contactpunt Knesselare (het vroegere gemeentehuis) kreeg een nieuw én klantvriendelijk kleedje. De aanpassingen moeten de toegankelijkheid tot de gemeentelijke diensten nog verbeteren. Ook de bibliotheek is op komst.

In het Contactpunt Knesselare kunnen inwoners terecht met de meest uiteenlopende (aan)vragen: van uittreksels tot identiteitsbewijzen, van allerlei aangiftes tot rijbewijzen. De medewerkers helpen je snel en gepast verder.

Om de toegankelijkheid tot de dienstverlening te verbeteren en van het Contactpunt een open huis te maken is het loket verhuisd naar de voorzijde van het vroegere gemeentehuis. Het Contactpunt is voortaan bereikbaar via de trappen, aan de voorkant van het gebouw. Rolstoelgebruikers kunnen via de vroegere zij-ingang het gebouw in.

Met de verbeteringen en aanpassingen wil het bestuur de zichtbaarheid, klantvriendelijkheid en toegankelijkheid van de dienstverlening in Knesselare verhogen.

Het Contactpunt Knesselare is open op dinsdag van 8.30 u tot 12.00 u, op woensdag van 8.30 u tot 12.00 u & 13.30 u tot 17.00 u, op donderdag van 16.00 u tot 19.00 u en op vrijdag van 8.30 u tot 12.00 u.

Feestzaal en vergaderruimte

Het bestuur zet in het Contactpunt de feestzaal open voor het rijke verenigingsleven. Daardoor beschikken de verenigingen over een mooie en grote extra ruimte voor hun activiteiten. Deze ruimte is gratis te gebruiken voor bijvoorbeeld vergaderingen, bijeenkomsten of repetities.

Bibliotheek op komst

Tegen 1 april 2020 verhuist de bibliotheek van de Veldstraat naar het Contactpunt. Op die manier centraliseert het bestuur de dienstverlening in Knesselare en kunnen inwoners een bezoek aan het eerstelijnsloket en de bib combineren. Gemakkelijk én een nieuwe stap in de uitbouw van het Contactpunt.

Woonwijzer en politie

Politie Aalter en Woonwijzer zetten hun zitdagen in het Contactpunt gewoon verder. Bij de politie kunt u terecht op woensdag van 14.00 u tot 17.00 u & op donderdag van 16.00 tot 19.00 u. Woonwijzer heeft elke donderdag van 17.00 u tot 19.00 u een zitdag in het Contactpunt.