Cambio autodelen in Aalter

Gepubliceerd op maandag 24 juni 2024
Het lokaal bestuur en deelwagenaanbieder cambio rollen elektrisch autodelen uit nabij het station in Aalter-centrum. Op de parking aan het begin van de Oostmolenstraat staan twee elektrische deelauto’s ter beschikking.

Om het gebruik van deze deelwagens te stimuleren, bieden het lokaal bestuur en cambio een speciaal proefaanbod aan. Tot half september betalen inwoners van Aalter geen instapkosten (35 euro) en op donderdagavond 4 juli 2024 is er ook een infosessie voor geïnteresseerden in ArtA’A. Dat maakt Aalter de 100ste cambio-stad in Vlaanderen!

Het station van Aalter-centrum is een belangrijk knooppunt voor de regionale mobiliteit. Het fungeert als een locatie waar treinen, bussen en deelfietsen naadloos op elkaar aansluiten. De introductie van de elektrische deelauto’s van cambio is de perfecte aanvulling om de mobiliteit van en naar het station te versterken.

Wat is cambio?

Cambio autodelen is een flexibele formule waar de auto’s dag en nacht klaarstaan voor de gebruikers (zowel particulieren als organisaties en bedrijven). Het valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of dvd’s, maar voor auto’s. Wie bij cambio aangesloten is, kan een auto reserveren voor de periode dat hij/zij er één wil, op het moment dat hem/haar het best uitkomt. Een cambio-gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt. Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie, ...) hoeft men zich niks aan te trekken, cambio zorgt voor alles. Kortom: ideaal voor wie weinig rijdt ... of als alternatief voor de vaak minder gebruikte tweede wagen.

Cambio biedt haar diensten al aan in heel wat steden en gemeenten in Vlaanderen, en Aalter zal als 100ste cambio-stad toetreden tot dit netwerk! Meer en meer mensen ontdekken de voordelen van een systeem als cambio en de groep gebruikers groeit dan ook voortdurend aan. In totaal heeft cambio ongeveer 2.700 deelauto’s ter beschikking.

Hoe werkt cambio autodelen?

Wie aansluit bij cambio krijgt toegang tot het cambio-wagenpark en dit voor alle deelwagens in heel België. De gebruiker reserveert de auto van zijn/haar keuze waar hij/zij dat wenst. Reserveren kan dag en nacht via de cambioApp, www.cambio.be of telefonisch via 02 505 40 40. De auto kan zowel voor korte tijd (een uur) als een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. De gebruiker haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. De cambio-deelauto’s hebben een vaste standplaats bij het laadpunt op de parking Oostmolenstraat, exclusief gereserveerd voor deze voertuigen. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week. Het openen van de wagen gebeurt met de cambioApp.

Gebruikers betalen een beperkt maandelijks abonnement (4, 8 of 22 euro – formule op ieders maat) en betalen verder enkel in functie van hun gebruik. Wie veel rijdt betaalt wat meer, wie een maand nauwelijks rijdt betaalt enkel het abonnement en die ene of paar ritten. Alle kosten zitten in de prijs inbegrepen (verzekering, brandstof …) en vaste kosten vallen weg.

Proefaanbod voor Aalternaren

Aalternaren die zich nu aansluiten bij cambio kunnen een beroep doen op het proefaanbod dat cambio samen met het lokaal bestuur aanbiedt. Dankzij dit aanbod betalen de inwoners geen instapkosten (ter waarde van 35 euro) en kunnen zij het systeem gemakkelijk uittesten. Gebruik daarvoor bij het registreren de kortingscode Aalterdeelt24. De code geldt enkel voor inwoners van Aalter en is geldig tot en met zondag 15 september 2024.

Informatiesessie op 4 juli

Meer weten over cambio? Kom dan langs tijdens een infosessie over cambio-autodelen op donderdag 4 juli 2024 om 19.00 u in ArtA’A, Stationsplein 25. Inschrijven kan gratis via www.cambio.be/aalter. Voor meer informatie over cambio autodelen kan je ook terecht op het nummer 09 242 32 17 of op www.cambio.be.