Brussendag

Tijdens deze gratis activiteitendag worden de broers, zussen en ouders van kinderen met een beperking in de bloemetjes gezet in het jeugdcentrum Kadans!

Tijdens deze gratis activiteitendag worden de broers, zussen en ouders van kinderen met een beperking in de bloemetjes gezet in het jeugdcentrum Kadans!

Programma:

8.00 u - 17.30 u: Daguitstap Technopolis.

Voor kinderen geboren tussen 2006 en 2013

Beleef een dag vol wetenschaps- en technologieavontuur in Technopolis. Doe verschillende proefjes, maak je eigen slijm of ga naar alle wetenschapsshows. Kortom, haal de professor in jou naar boven! Wees aanwezig tussen 8.00 u en 9.00 u in het jeugdcentrum want de bus vertrekt om 9.00 u.

 

13.30 u - 16.30 u: Kookactiviteit: monsterbuffet (Gammetoen).

Voor kinderen en jongeren geboren tussen 2003 en 2013 met een lichte tot matige fysieke en/of verstandelijke beperking.

Wat moet je doen als monsters jou bezoeken en ze hebben veel honger? Véél eten maken vooraleer ze jou oppeuzelen! Voor kinderen met een beperking

 

16.00 u - 18.00 u: Gratis workshop thema Brussen o.l.v. Othopedagoge Dr. Tineke Moyson

Voor ouders van brussen.

Ook ouders van de brussen willen wij niet vergeten. Orthopedagoge Dr. Tinneke Moyson, docent aan Hogeschool Gent en expert in het thema brussen, leidt een interactief gesprek rond 9 domeinen die kwaliteit bieden aan brussen. Ben je ouder van kinderen met én zonder beperking? Sluit dan zeker aan!

Als één van je kinderen een beperking heeft, kijk je als ouder met een andere bril naar de onderlinge relatie tussen je kinderen. Sommige ouders maken zich ook wel zorgen: Maken zij nu niet te veel of net te weinig ruzie met elkaar? Mag ik het toelaten dat ze zoveel zorgtaken op willen nemen? Geef ik hen wel voldoende aandacht? Gaan ze ook later een goede band hebben met elkaar? Hoe zorg ik ervoor dat ze zelf nog genoeg kind kunnen blijven? Wat kan ik doen zodat ook mijn brussen (broers of zussen) zich nog goed blijven voelen?

Allemaal vragen die tijdens deze interactieve workshop beantwoord zullen worden. Vertrekkende vanuit jullie verhalen als ouders van brussen staan we stil bij wat brussen nodig hebben om ook als brus een goede kwaliteit van leven te hebben, maar vooral bij wat jij als ouder kan doen om deze kwaliteit van leven te behouden of te versterken.

Er is opvang voorzien voor alle kinderen tot en met het einde van de workshop (18.00 u).

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

jeugdcentrum Kadans

Filter op categorie