Brug over E40 wordt ecoveloduct

Gepubliceerd op donderdag 25 april 2019
Op maandag 29 april 2019 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de ombouw van de brug van de Cromekestraat over de E40 tot ecoveloduct. De brug, op de grens van Nevele en Aalter, gaat dan definitief dicht voor auto’s en landbouwvoertuigen.

De brug wordt dan een oversteekplaats voor fietsers én dieren.

Langs beide zijden van de E40 in Nevele ligt een groengebied, dat door de autosnelweg in twee gesneden wordt. Om die barrière weg te werken bouwt het Agentschap Wegen en Verkeer de bestaande brug aan de Cromekestraat om tot ecoveloduct. Dat is een brug met aan de ene kant een fietspad en aan de andere kant een onverhard deel waar dieren de snelweg kunnen oversteken.

Brug afsluiten

Om de ombouw te voltooien gaat de brug definitief dicht voor gemotoriseerd verkeer vanaf 29 april 2019. De werken duren tot juli 2019. Tijdens de werken kunnen ook de fietsers tijdelijk geen gebruik maken van de brug en zal een fietsomleiding van kracht zijn. Daarna, vanaf augustus tot het najaar van 2019, werkt de aannemer aan het ecoraster langs de beide zijden van de E40. Dit kan zonder hinder voor de weggebruiker. Meer info op wegenenverkeer.be/aalter.