Broodzakken zetten dementie in de kijker

Gepubliceerd op donderdag 14 februari 2019
Dit voorjaar deelt de stuurgroep Dementievriendelijk Aalter broodzakken uit aan de bakkers in Aalter. Daarmee willen ze hun werking in de kijker zetten.

Iedereen kan dementie krijgen...

Uit onderzoek blijkt dat er 439 mensen in Aalter kampen met dementie. Volgens de statistieken zal dat in 2035 over 673 personen gaan. Dit is een toename van 53,3 procent*. Dan hebben we het nog enkel en alleen over de personen met dementie en nog niet over de betrokken partner, kinderen, familieleden… Het is dan ook in ieders belang dat we leren omgaan met deze ziekte en elke persoon met dementie en elke mantelzorger de plaats geven in onze samenleving, in Aalter, waar ze recht op hebben.

Stuurgroep

De stuurgroep ‘Dementievriendelijk Aalter’ bestaat uit vertegenwoordigers van organisaties die er bewust voor kiezen om werk te maken van een dementievriendelijke gemeente. Momenteel lopen er reeds drie projecten: ‘Samen uit’, ‘Samen tuinen’ en ‘Samen wandelen’.
Meer info over deze projecten of over dementie vind je via www.aalter.be/dementievriendelijkaalter. Je kan ook contact opnemen met Jessica Van
der Plaetsen en Isabel Claeys van Woon- en zorgcentrum Veilige Have via tel. 09 374 95 20.


*bevolkingsvooruitzichten van statistiek Vlaanderen, gepubliceerd door ECD Vlaanderen en Alzheimerliga Vlaanderen BELEEFT