Breng herbruikbare spullen naar Kringloopwinkel voor Oekraïense vluchtelingen

Gepubliceerd op maandag 18 april 2022
Het lokaal bestuur roept op om jouw herbruikbare spullen te schenken aan de Meetjeslandse Kringloopwinkels. Daarmee worden ondermeer Oekraïense vluchtelingen geholpen.

De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Ook in onze regio worden mensen opgevangen die gevlucht zijn. Tal van initiatieven worden opgezet om deze mensen in nood zoveel mogelijk te helpen. Het lokaal bestuur en de Kringloopwinkel Aalter zijn solidair met Oekraïne. Oekraïense vluchtelingen die bij hun aankomst in België nood hebben aan kledij, huisraad, meubels, speelgoed, babyspullen kunnen na doorverwijzing via het OCMW gratis materiaal ophalen in een Kringloopwinkel in het Meetjesland.

Het lokaal bestuur van Aalter werkt al een tijd samen met de Kringloopwinkel Meetjesland. De Kringloopwinkel creëert werkkansen voor mensen met een afstand tot de gewone arbeidsmarkt, maken de afvalberg een kopje kleiner en zorgen voor betaalbare tweedehandswinkels voor iedereen, ook voor wie het minder breed heeft.

Dit initiatief heeft als bedoeling bruikbare zaken aan te bieden, en niet - hoe goed bedoeld ook - als een gemakkelijke opruimbeurt.

De kringloopwinkel in Aalter-centrum bevindt zich in Weibroekdreef 45. Alle adressen van de Meetjeslandse kringloopwinkels kan je vinden op www.kringloopwinkelsmeetjesland.be/nl.