Bouw nieuw station in Sint-Maria-Aalter: geluidshinder en geen treinverkeer

Gepubliceerd op donderdag 7 maart 2019
NMBS en Infrabel bouwen in Sint-Maria-Aalter een nieuw station en leggen een derde en vierde spoor aan tussen Gent en Brugge. Vanaf volgende week starten heiwerken, die heel wat hinder kunnen veroorzaken.

Tot half 2020 voeren NMBS en Infrabel werken uit in Sint-Maria-Aalter, tussen de Bokhoutlaan en Vaanders - kant Blekkervijverstraat.

Vanaf maandag 11 maart: hinder overdag

Op maandag 11 maart 2019 start de aannemer met heien. Dat is het in de grond brengen van wanden of palen, wat heel wat geluids- en trillingshinder met zich mee kan brengen. De firma start met heien, het verst van de sporen en overdag.

Weekend 16 en 17 maart: geen treinverkeer

Vanaf vrijdag 15 maart rond 23.00 u tot maandag 18 maart 2019 om 4.00 u werkt de aannemer continu, het dichtst bij de sporen. Ook al vinden de werken plaats langs het spoor en niet op het spoor, toch kan Infrabel om veiligheidsredenen geen damplanken intrillen als er treinverkeer langs de werfzone rijdt. Dit zou te veel mogelijke risico’s met zich meebrengen. Daarom zal het treinverkeer het hele weekend onderbroken zijn. NMBS legt een vervangende busdienst in.

Vanaf 18 maart: mogelijk nachtwerk

Afhankelijk van de voortgang van de werken, kunnen er ook nog nachtwerken met geluidshinder plaatsvinden. Meer info op www.infrabel.be of via info.projecten@infrabel.be (voor vragen).