Herinrichting Boomgaardplein

Gepubliceerd op dinsdag 18 oktober 2022
De omgeving van het voormalige gemeentehuis aan de Boomgaard verandert in een ontmoetingsplaats voor onze lokale gemeenschap. Door het Boomgaardplein lokaal te ontharden en vergroenen wordt het een open rustpunt in het centrum.

Update werken Boomgaardplein: onthardingswerken afgerond

Milieu en natuur

Het lokaal bestuur zorgt voor het milieu en de natuur. Daarom wordt de harde ondergrond van het plein gedeeltelijk omgevormd tot gazon. Daarnaast komen er ook twee parkeerplaatsen bij voor personen met een beperking. Tijdens deze werken zullen de parkeerplaatsen op het Boomgaardplein zelf tijdelijk niet toegankelijk zijn. De leilinden op het Boomgaardplein zijn beeldbepalend voor de site. Het is belangrijk dat de bomen zich ten volle kunnen ontwikkelen en ook in de toekomst gezond kunnen blijven. Daarom zullen de plantvakken van de linden verbeterd worden. In latere fases bekijkt het lokaal bestuur waar het mogelijk is om verder te ontharden zodat de Boomgaardsite een volwaardige groene ruimte wordt in het centrum van de gemeente.

Parkeerplaatsen

In een straal van 100 meter rond de Boomgaard worden er 215 parkeerplaatsen aangeboden:

  • Boomgaard (parkeermeter, 8 plaatsen)
  • Boomgaardstraat (parkeermeter, 5 plaatsen)
  • Ondergrondse parking de Warande (gratis, 185 plaatsen)
  • Stationsstraat (parkeermeter, 17 plaatsen)

Meer info over parkeren in Aalter kan je vinden op www.aalter.be/parkeren.

Aalter werkt

Het lokaal bestuur is volop bezig met het vernieuwen van wegen, het opstarten van nieuwe projecten en het onderhoud van infrastructuur … Als je meer informatie wenst over bepaalde werken, dan kan je terecht op www.aalter.be/werken. Bij alle werken van het lokaal bestuur vind je ook infoborden ter plaatse.