Blok@Kadans: Samen studeren kan opnieuw in jeugdcentrum Kadans

Gepubliceerd op woensdag 20 mei 2020
Studenten haalden opgelucht adem: de federale overheid zette het licht op groen voor gemeenschappelijke studieruimtes. Net voor de start van de blok kunnen jongeren dus opnieuw samen studeren, zij het met de nodige afstand.

Ook in jeugdcentrum Kadans kunnen jongeren in mei en juni opnieuw samen studeren. Van maandag 25 mei tot en met dinsdag 30 juni 2020 wordt de grote fuifzaal in het jeugdcentrum opengesteld voor alle studerende jongeren.

Voldoende afstand

In die grote, open ruimte kan er voldoende afstand worden voorzien voor alle bezoekers. Elke student beschikt over een studieplek met genoeg ruimte voor je laptop en cursus. Er is bovendien gratis wifi beschikbaar.

Voorwaarden

Omwille van de corona-maatregelen gaat Blok@Kadans door onder strikte voorwaarden: 

  • De plaatsen zijn beperkt. Er zijn 14 studieplekken beschikbaar.
  • Inschrijven kan enkel voor een volledige week en is verplicht, zodat in geval van een besmetting aan track tracing kan worden gedaan.
  • In het hele gebouw geldt een circulatieplan om ervoor te zorgen dat bezoekers elkaar zo weinig mogelijk kruisen.

De studieruimte is elke weekdag geopend van 8.30 u tot 18.00 u. De studieruimte is niet toegankelijk in het weekend en op feestdagen.

Welzijn van jongeren

Met dit initiatief willen jeugdcentrum Kadans en het gemeentebestuur voldoen aan de vraag van (Aalterse) jongeren naar een gemeenschappelijke studieruimte. Ondanks de lockdown verliezen we het welzijn van jongeren niet uit het oog.

Ga naar het Facebook-event