Bloempotjes moeten voortaan in blauwe zak

Gepubliceerd op maandag 29 juni 2020
Vanaf 1 juli 2020 stopt het recyclagepark met de inzameling van plastic bloempotjes. Die kan je voortaan gewoon meegeven met de PMD-zak.

De Aalternaar sorteert al goed, maar alles kan beter. Om het bewustzijn rond sorteren nog op te krikken, komen er een aantal wijzigingen op het recyclagepark.

Plastic bloempotjes niet langer welkom

Door de uitbreiding van het aantal toegelaten plastic verpakkingen in de blauwe zak kan je ook bloempotjes en (verpakking)folies meegeven met de tweewekelijkse PMD-ophaalronde. Daarom stopt op 1 juli 2020 de inzameling van de bloempotjes op het recyclagepark. Plastic bloempotjes moeten voortaan in de blauwe zak. Grote plantentrays die niet in de blauwe zak kunnen mogen wel nog naar het recyclagepark.

Géén klein afval in grofvuilcontainer

Afvalintercommunale IVM wil samen met de lokale besturen werken aan een doorgedreven sensibilisatie en op het recyclagepark in de container ‘grofvuil’ énkel nog grofvuil toelaten. Op het recyclagepark in Aalter-centrum was dat de voorbije maanden al het geval. Ongesorteerd, klein afval in zakken of dozen is géén grofvuil, hoort bijgevolg ook niet in thuis in de container voor grofvuil en wordt voortaan geweigerd. Bij het uitsorteren van het grofvuil in de afvalenergiecentrale van IVM valt op dat er heel veel (kleine) materialen in zakken of dozen bij het grofvuil worden aangeboden, wat uiteraard niet de bedoeling is.

De regel is simpel. Wat gesorteerd kan worden, sorteer je er gewoon thuis uit en deponeer je bij je bezoek aan het recyclagepark in de juiste container. Wat klein is en niet gesorteerd kan worden, hoort in de witte of de zwarte restafvalzak. Wat niet herbruikbaar is én niet past in de vuilniszak, is grof huisvuil.

Meer info over de aanpassingen vind je in het IVMMagazine, dat in de week van 29 juni 2020 bedeeld wordt. Het magazine is ook online raadpleegbaar op www.ivmmilieubeheer.be.

Recyclagepark Aalter-centrum op reservatie

Het recyclagepark in Aalter-centrum op reservatie wordt verder gezet. Het recyclagepark in Knesselare blijft nog gesloten. Je kan steeds tot twee werkdagen (inclusief zaterdag) op voorhand reserveren via:

  • www.aalter.be/afspraak > Maak een afspraak > Reservatie Recyclagepark
  • de knop ‘Afspraken’ in de Aalter-app > Reservatie Recyclagepark
  • tel. 09 325 22 00, van maandag tot en met vrijdag van 8.30 u tot 12.00 u en van 13.30 u tot 17.00 u (op dinsdag tot 19.00 u). Op zaterdag van 9.00 u tot 12.00 u.

Je krijgt 15 minuten om alle zaken te deponeren. Sorteer vooraf. Wie niet op voorhand sorteert, verspilt te veel tijd ter plaatse en riskeert om terug naar huis gestuurd te worden.

Als je denkt dat één kwartier niet volstaat, kan je ook twee tijdsblokken van 15 minuten reserveren.